Danmark har varit konsekventa med pop/R&B och alla som läser bloggen kontinuerligt vet att jag är svag för den genren. Duon Phlake debuterade år 2016 med plattan Slush Hours. En fullängdare som belönades med fem danska grammisar! Ni hörde absolut rätt. När det nu blivit dags för musikskaparnas femte album är det med spänning vi dyker in i vad de själva kallar ”Phlake 2.0”.

DOLBY ATMOS

Mjuka rytmiseringar varvas med sköna vokaler och intrikata toner där albumtiteln Phine är en ordlek som blandar det engelska ordet ”fine” med duons bandnamn ”Phlake”. FYNDIGT! Helheten tar med oss på en känslomässig berg-och dahlbana. Det överhängande frågeställningen är om vi verkligen mår bra när vi säger att vi gör det. Något duon väljer att problematisera i fullskara på denna 13 spår långa samlingen. De båda artisterna är tydliga med att albumet på ett personligt plan betytt att de kunnat söka i sig själva och växa därigenom.

”Albumet handlar om det liv som vi har levt de senaste åren som vi varit Phlake. Om hur man känner man när man bryter upp med någon, om möten med nya människor och hur det förändrar en.”

Jonathan

Teman som tas upp är ensamhet, förälskelse och förtvivlan. Samtliga känslor som många kan känna igen sig i och många gånger ducka för. Det är lättare att säga att allt är okej istället för att ta tag i sina problem.

”’Phine kan betyda så många olika saker. Det kan bokstavligen betyda att något verkligen är fint, så dyrbart att man inte kan ta på det, men det kan också användas som en sköld, ett sätt att vifta bort människor för att skydda sig själv. Att låtsas att man är okej. Det beskriver vår resa väldigt bra. Det har funnits fantastiska stunder där vi lärt oss mycket, men det har också varit många nederlag”

Mads Bo

Musik har kraften att hela och göra att människor växer. Något de båda musikskaparna även känt. Plattan beskrivs därför som en ärlig reflektion där två män tagit sig tid att stanna upp och landa i att det är ok att allting inte är fine.

Med tanke på mängde priser duon erhållet, kan de även noggrant välja vilka samarbeten de vill ha med på sin nya platta. På listan över gästande artister finner vi bland annat Vera, brittiska Che Lingo, Jada och nigerianska stjärnan Joeboy. Efter fösta lyssningen är det låtarna Better Days och Fancy Water som omedelbart fastnar på min trumhinna med sin snygga produktioner och starka melodier. Det här blir helt en platta jag kommer pumpa i lurarna framöver.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011