Sommarsöndag och det är dags för Johan och Sebastian att än en gång lista fem av sina popfavoriter från den senaste veckan.

Nordiska Favoriter

Sebastians Popfavoriter

Grace Kay – Open

Det lugn Grace Kay levererar i nya singeln Open var länge sedan jag återfann i en poplåt. Mjuka syntar sätter mig i trans och det här är en självklar addering på spellistan över bästa låtarna just nu. 

Beyoncé – CUFF IT

Nya plattan levde upp till förväntningarna! Generna blandas friskt men hålls ihop av rösten, personligen gillar jag Beyoncé allra mest när hon håller sig till funk och mjuka varma produktioner. Disco-vibbar och en text om att älska sig själv blev albumets självklara favorit för mig. 

Tove Lo – 2 Die 4

Dags att poppa pocorn i en kastrull igen. Lekfullt och fullkomligt lysande ger Tove Lo oss ytterligare ett smakprov från kommande plattan. Det är inte mycket annat än att följa med på den spännande resa artisten startat inför det mycket hypade albumet som släpps i höst. 

Bastille – Revolution

I februari landade Bastilles platta Give Me The Future Nu är de äntligen tillbaka med en ny singel och i Revolution blandar de pop rock på ett alldeles perfekt sätt. Påminnande om 5 Seconds of Summer är den aktuella låten hookig och som klippt och skuren för radio. Tittar vi närmare på låtskrivarna hittar vi ingen mindre än hit-makaren Ryan Tedder, inte alls förvånad. 

Labrinth – Lift Off

Låt Labrinth ta med dig på rymdresa när han når nya höjder på singeln Lift Off. Släppet markerar det första sedan plattan  Imagination & The Misfit Kid från 2019. Här blandar han en atmosfärisk produktion med experimentell produktion och lysande melodi. Det ska helt klart bli spännande att se vad han hittar på härnäst. Första låten lovar väldigt gott. 

Johans Popfavoriter

Johan Gustav Comba – Lasso

Soulig pop på svenska som doftar 60- och 70-tal fick mitt hjärta att slå extra hårt måste jag säga. Speciellt när en del av låten påminde väldigt mycket om Orup. Då fångar mig så lätt med ens lasso. Och det är just det Comba gör.

Connor Mac – Purpose

När Cody Simpson valt att fokusera på simningen istället för musiken är det skönt att Connor Mac släpper nytt, vars röst och stil påminner en hel del om just Cody. På nya singeln Purpose får vi mjuk och solig pop med en innerlig text om att den andre lyfter upp en som person. Fint och vackert. Som grädde på moset är låten inspelad i Dolby Atmos för skapa ännu mer känsla.

Bittersweet Machines + Rossi – Stumbling with grace

Med sjukt snyggt syntharrangemang och med en röst som påminner lite om Simon Le Bonn, leverear Bittersweet Machines tillsammans med Rossi en sjuhelvetes hit med singeln Stumbling with grace. Jag älskar ju alltid denna typ av luftiga och melodiska syntharrangemang, så detta blev julafton för mig.

Cazzi Opeia – You’re my sunshine

Cazzi Opeia imponerar än en gång på mig när hon här släpper den lekfulla singeln You’re my sunshine. Snygga stråkar och dansant produktion fick ju mig att bli helt lycklig av detta. Men är man en av landets bättre pop-skapare, så blir det ju oftast väldigt bra.

Skylark – Until we die

Med pulserande produktion får vi snyggt producerad elektropop av Skylark med singeln Until we die. Det är lite suggestivt i versen som blommar ut i en euforisk refräng. Älskar detta och stilen på låten måste jag säga.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011