8

På Mabels andra platta About Last Night... har hon hämtat inspiration ifrån Paris Is Burning och RuPaul's Drag Race. Här bjuder hon in oss till en svettig klubb fylld av glittrande poplåtar. Allt inpackat i stora känslor och kvinnlig empowerment. Helt klart ett av sommarens absoluta måsten att lyssna igenom och skapa oförglömliga minnen till.

  • User Ratings (0 Votes) 0

På världsstjärnan Mabels andra platta About Last Night… bjuder hon in oss till en svettig klubb fylld av glittrande poplåtar. Här får vi följa med på en utekväll fylld med extra allt som skildrar historier från dansgolvets eufori, frustration och hjärtesorg. Låtarna spänner över alkoholpåverkade tårar över ex till att snubbla hem i gryningen när solen går upp.

Svensk Pop Apple Music

De 15 låtarna (13 om vi bortser från samarbetena) påbörjades redan under lockdown när ingen kunde gå till en riktig klubb. Fast hemma kämpande Mabel med utbrändhet av att leva i allmänhetens ögon och började därför slötitta på Paris Is Burning, Pose och RuPaul’s Drag Race, vilket väckte inspirationen för About Last Night… Påverkad av dansgolvets lockelse och de oändliga möjligheter det kan medföra, började hon skapa soundtracket till festen hon längtade efter.

Generna kretsar kring house, disco, pop och R&B, vilket kokas ner i en berusande rush av klubbklara låtar. När hennes debut High Expectations ämnade vara en skiva som inte föll under den traditionella popen är nya fullängdaren allt annat. Lead-singeln Let Them Know var en omedelbar favorit för mig och presenterade en självsäker, frisläppt megahit. Låtar som följer samma linje är den ABBA-inspirerade Animal och pulserande Definition med sina glödheta hookar och tunga beats.

Som med alla utekvällar finns det också några lugnare stunder. Take Your Name, som kombinerar stråkar och lager av sång visar lite mer rå sårbarhet och det ögonblicket under utekvällen när du skriker ut din inre hjärtesorg till någon på toaletten. Medan singeln Crying On The Dance Floor presenterar en hyllning till kvinnlig vänskap under discobollen.

Sångaren är såklart tvungen att trycka upp det faktum att hon är otroligt skicklig på att konstruera läcker pop genom att avsluta med den tropiska LOL. Kanske plattans mest lekfulla och kaxiga singel där Mabel sätter upp långfingret och skiter i alla energikrävande moment på klubben.

Jag har lyssnat och lyssnat på denna platta och kan inte sluta hitta nya favoritlåtar. Kanske är det då man vet att ett album är riktigt bra, när varje låt har potentialen att bli ens nya favoritlåt. I min smak är det här ett perfekt stycke pop utfört med laserskarp skicklighet. Allt inpackat i stora känslor och kvinnlig empowerment. Det här är albumet ska pumpas på alla klubbar, dansgolv och lounger!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011