Midsommarhelg och musiken fortsätter att strömma in till bloggen och till våra musiktjänster. Denna vecka har dessa tio låtar varit några av våra favoriter.

DOLBY ATMOS

Johans Popfavoriter

Noah Gerstenfeld + Joanna-Maria – Saknar, ser, hör dig

Lysande pop med Noah Gerstenfeld och Joanna-Maria. Emotionellt och dansant, samt en riktigt jävla hit. Det är väl då kan man sammanfatta singeln Saknar, ser, hör dig. Lägg sedan till att Joanna-Maria låter som nästa Molly Sandén. Känns som ett namn att hålla ögonen på för alla popälskare.

Maja Kristina – Neighborhood

När Jörgen Elofsson rör vid något blir det oftast en hit. I fallet med låten Neighborhood med Maja Kristina så lär han än en gång lyckas. Med en sjukt snygg refräng och Majas vackra röst blir det en perfekt popballad om att minnas de olika platserna i området som förknippas med en viss person som inte längre är i ens liv längre.

Conan Gray – Disaster

Med sitt andra album i bagaget visar Conan Gray än en gång var popskåpet ska stå. Speciellt med den medryckande och neurotiska Disaster är han på topp när det gäller fyndig text och lekfullhet.

AramEmanuel – Läppar

Man kan inte bli annat än imponerad när duon AramEmanuel debuterar med den funkiga poplåten Läppar. Tidlös soulpop som lika gärna skulle ha kunnat varit sjungen av Benjamin Ingrosso. Men nu blir det som sagt dessa herrar som kan ta åt sig äran och succén med låten.

Oliver Nelson & Lilla Vargen – Long Summer Nights

Storslagen pop med en retrodoftande produktion med feta trummor och stark melodi. Det är alla boxar som klickas i för mig här. Lägg sedan till Lilla Vargens starka och dramatiska Leon-liknande röst som är som klippt och skuren för att skapa gåshud. Alltså, detta var helt galet bra.

Sebastians Popfavoriter

Beyonce – Break my soul

Bey är tillbaka och hon sover riktigt gott om natten. Så låter det när popdrottningen ger oss första singeln från kommande plattan. Här tar hon oss tillbaka till 90-talets discoklubbar och samplar Robin S gamla hit Show me love. Det tog några lyssningar men det här är riktigt jäkla bra!  

Imagine Dragons – Sharks

Badsäsongen är här så se upp för hajarn! Eller så kanske inte riktigt Imagine Dragons menar i ny singeln Sharks. Men musik är öppet för fri tolkning. Oavsett om det är i havet eller på land finns hajar överallt så var på er vakt, men missa inte denna grymma låt. 

Pure Shores – Light Of My Life

Svenska duon Pure Shores levererar massiva vacation-vibes i nya singeln. Likt några av de ikoniska poplåtarna från Katy Perrys Teenage Dream är rytmen tropisk och spundet skimrande. Som att sippa på den bästa av drinkar och blicka ut över en palmbeströdd vy. 

Giveon – Lost Me

R&B fenomenet fortsätter leverera hits så även i nya Lost Me. Skön ukulele agerar ledande instrument till en rytmiskt stark produktion och otroliga körarrangemang. Det här är lätt en av sommarens måsten i solnedgången! 

Tove Lo – True Romance

Albumet har officiellt bekräftats och landar i oktober. Dessutom på en helt egen label! Det är nästan så jag börjar bita på naglarna i väntan på en av Sveriges största popexporters nästa kapitel. Med tanke på de två låtar som redan släppts, albumomslag och genomgående konceptet känns det här som en hårresande lyssningsupplevelse. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011