Den kanadensiska duon Fionn ger oss här singeln Picnic on the Moon. En låt som inleds avskalat till en gitarr och som lyfts fram av sångerskornas röster i en fin folk-popstil. Men när låten nått hälften tar allt fart och låten får energi och kraft när den blir mer popdriven. Det är en låt som med det bjuder på två sidor av samma artist. Men också två riktigt bra sidor skulle jag säga.

Följ på Apple Music

Låten i sig är en reflektion på de annorlunda år vi haft bakom oss med pandemin. När man har haft vissa förväntningar på livet och de tar en helt annan vändning. Något som för Brianne Finn-Morris ledde till en djup depression när hon kände att alla hennes musikdrömmar krossades, medan hon istället fick jobba inom barnomsorg. Hon berättar:

”När månaderna gick började jag sakta ge upp och uppskatta de små sakerna som gav mig glädje i vardagen. Det är mycket tack vare barnen som hjälpte mig att se det vardagliga ur en barnslig och spännande synvinkel. Samtidigt blev jag djupt kär i min partner sedan tre år tillbaka, isoleringen förde oss mycket närmare varandra – vi gjorde vårt eget roliga, nästan byggde vår egen värld tillsammans. Det som verkligen knöt ihop låten var en av de fantasifulla barn som jag arbetade med. Varje dag pekade han mot himlen och frågade om vi kunde ha picknick på månen. Frasen fastnade för mig eftersom den gav mig en så vacker bild.”

Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011