Den kanadensiska duon Fionn ger oss här singeln Picnic on the Moon. En låt som inleds avskalat till en gitarr och som lyfts fram av sångerskornas röster i en fin folk-popstil. Men när låten nått hälften tar allt fart och låten får energi och kraft när den blir mer popdriven. Det är en låt som med det bjuder på två sidor av samma artist. Men också två riktigt bra sidor skulle jag säga.

KMR Studios

Låten i sig är en reflektion på de annorlunda år vi haft bakom oss med pandemin. När man har haft vissa förväntningar på livet och de tar en helt annan vändning. Något som för Brianne Finn-Morris ledde till en djup depression när hon kände att alla hennes musikdrömmar krossades, medan hon istället fick jobba inom barnomsorg. Hon berättar:

”När månaderna gick började jag sakta ge upp och uppskatta de små sakerna som gav mig glädje i vardagen. Det är mycket tack vare barnen som hjälpte mig att se det vardagliga ur en barnslig och spännande synvinkel. Samtidigt blev jag djupt kär i min partner sedan tre år tillbaka, isoleringen förde oss mycket närmare varandra – vi gjorde vårt eget roliga, nästan byggde vår egen värld tillsammans. Det som verkligen knöt ihop låten var en av de fantasifulla barn som jag arbetade med. Varje dag pekade han mot himlen och frågade om vi kunde ha picknick på månen. Frasen fastnade för mig eftersom den gav mig en så vacker bild.”

Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.