Med rötterna i jazz och soul ger Joshua Idehen den medryckande och inspirerande singeln I got you every step of the way. Tidigare har sångaren befunnit sig i den elektoriska jazz-genren men i sitt soloprojekt utforskar han gospel och spoken words. Ett sound Joshua fått hjälp av producenten Ludvig Parment att forma. 

Favoriter Apple Music

”Vi kände att det var en bladning som inte utforskats ordentligt på ett tag nu, jag hade hört det udda house/spoken words spåret här och där och jag skulle alltid vilja ha mer, så här är vi som gör albumet vi vill ha att se.”

Joshua Idehen

Låten är skriven till artistens bästa vän Leone Ross och kan ses som en kärleksförklaring om att man alltid har dennes rygg.

Leone Ross är en av mina bästa vänner, min dotters gudmor och en av anledningarna till att jag fortfarande lever. Jag sa till henne at jag skulle skriva en låt till hane. Hon gillade det. Allt annat är extra. 

Joshua Idehen

Produktionen andas energi och den lekfulla pianoslingan är avig men passar perfekt in i sammanhanget. I refrängerna öppnas låten upp till en härlig gospel-eufori och det går inte att motstå den glädje som flerstämmig sång framkallar.

Om projektet säger artisten:

”Jag vill göra musik som jag älskar, musik som jag kunde hoppa på scenen till… Jag ville alkemisisera all sorg under dessa sprängande år till det här projektet, för att göra ett objekt av glädje, berättande och förståelse.”

Joshua Idehen
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011