Brett Anderson hyllar sin mor som gått bort på nya singeln She still leads me on, första singeln från Suedes kommande nionde album Autofiction.
När Suede började jobba med de nya låtarna till Autofiction, bestämde de att det var “back to basics” som skulle gälla. Precis som under de första, tongivande åren gick Brett Anderson, Matt Osman, Simon Gilbert, Richard Oakes och Neil Codling in i studion, riggade sin utrustning och började spela.

Nordiska Favoriter

Inspelningen av albumet skedde i Konk Studios i norra London tillsammans med Ed Buller som för övrigt var med och producerade bandets debutsingel The Drowners för 30 år sedan.

Om arbetet med nya albumet berättar Brett:

”Autofiktion är vår punkskiva. Inget polerat eller extra. Bara vi fem i ett rum med alla fel avslöjade; bandet i sig exponerade i all sin ursprungliga röra.”

Resultatet är precis så. Lagom smutsig indierock med den klassiska Suede-känslan i både sång och arrangemang. Tror definitivt att fans av bandet kommer uppskatta detta. Jag gjorde det i alla fall.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.