Allas våran Den Svenska Björnstammen är tillbaka med sista singeln innan deras femte album Djur och människa. Här får vi en avskalad men storartad indiepoplåt med vemod, kärlek och värme. Inledningsvis förs mina tankar till en organiskt producerad R&B låt. Men allteftersom utvecklas singeln till en vacker painodriven ballad med ömsinta stråkar som ämnar att lyfta andra. 

Följ på Apple Music

Innan dom stelnar är en hyllning till vardagen. En hymn om alla monotona måsten.Den handlar om viljan att underkasta sig arbete. Att kämpa för något och att våga känna stolthet inför det man åstadkommit. Innan dom stelnar är också en föraktfull låt. Den är skriven med ett oförsonligt språk och vill hitta en skyldig att peka på.”

Den Svenska Björnstammen

På bandets femte platta kommer de gräva ännu djupare in i naturskildring, vardagsrealism, ilska, glädje och komik. Men mest av allt har de försökt göra något fint. Ett album vi kan lyssna på när vi har ett tomrum och vill fylla det med mening. 

“Vi började skriva på albumet våren 2020 i samband med att pandemin bröt ut. Sen har vi hållit ett lågt men jämt tempo i två år. Vi är både djur och människa men vi har blivit så präglade av en idé om att människan skulle vara något annat, så det där är ju väldigt svårt att ta till sig egentligen.”

Den Svenska Björnstammen

I sommar ger sig Björnstammen ut på mini-turné med fem stopp. Vill man haffa dem någonstans i Sverige är det nog hög tid att säkra sina biljetter. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.