Alexander Sandell och hans Ensamlandet är Tillbaka nu i bloggen med just en låt med den titeln. Sist kunde du ju höra honom när han släppte låten Droppen som blev ett hav, då han även intervjuades i bloggen.

Med Tillbaka nu får vi en klassisk indiepoplåt med stora känslor där artisten sjunger om att släppa taget. Att våga vända blad och bygga upp något nytt samt att bryta mönster som inte längre fungerar eller kanske aldrig riktigt har fungerat. Allt arrangerat till en gitarrdriven låt vars episka final fick mig att tänka på Kent. Indiepop som det lät kring milleniumskiftet skulle man kunna säga.

”Många kan nog känna igen sig i känslan av att ha försökt allt. Vänt ut och in på sig själva och testat alla möjliga sätt för att finna reda i oredan. Till slut tar det stopp och det enda rätta är att släppa taget. Att sammanhanget inte längre är rätt för det liv man vill leva.”

Tillbaka nu är tagen från ensamlandets kommande EP Eufori, maktlöshet och allting däremellan. Men innan den dyker upp får vi även en musikvideo från artisten som han berättar detta om:

”Det kommer att bli riktigt mäktigt. Känns väldigt kul att samarbeta med EmilNorlanderfilm i projektet. Under påskhelgen har vi merparten av inspelningen bokad. Det här är mer än en musikvideo för mig. Den andas verkligen essensen av vad Ensamlandet står för. Ett minne för livet.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.