Slutet av veckan betyder ju att Sebastian och Johan listar fem favoritlåtar var från veckan. Ett perfekt sätt för dig att fånga upp russinen ur kakan.

Favoriter Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Lauv – All 4 Nothing 

Äntligen har jag fått ett release-datum för min favorit artists album. Den 5:e augusti släpps andra albumet från Lauv och nu får vi singeln All 4 Nothing. För att vara prinsen av olycklig kärlek så är det här en total omvändning där sångaren är lycklig och kär. Inte alls mig emot faktiskt! 

Emilia Pantic – Säg det som du menar det 

Andra singeln från Emilia Pantic är även den skapad tillsammans med Åke Olofsson och bjuder på lika lysande vibbar som debuten. Troligtvis fortfarande hög på känslan efter sin första spelning på Yaki-da lär Emilia få rida på vågen av eufori ett bra tag till för det här är riktigt bra! 

Camila Cabello + Willow – psychofreak 

Tagen från det nysläppta albumet Familia är det här utan tvekan nästa hit. Produktionen och hooken står i perfekt harmoni och helheten blir mörk pop med en ärlig och uppriktig text. Den här går direkt in på min mest roterade spellista. 

Agnes Matsdotter – Rosa Nejlikor 

Andra singeln som representerar Agnes Matsdotters mer råa sound stavas Rosa Nejlikor och ger oss krispiga syntar och lysande melodi. Helt klart en av veckans absolut bästa svenska släpp.

David Guetta + Becky Hill + Ella Henderson – Crazy What Love Can Do 

Många artister och en lång titel är inte alls garanti för en bra låt. Men här får helt klart David Guetta alla rätt. EDM möter enkla melodier och catchy pop. Absolut det har gjorts förut, men jag är en sucker för den hr typen av lättsamma toner som passar lika bra på gymmet som klubben. Rakt in i träningslistan! 

Johans Popfavoriter

Hugo Andersson – Happy ever after

Hugo Andersson visar än en gång vilken grym artist han är med nya singeln Happy ever after. Bara textraden ”you moved into another town and met another me” är så otroligt lysande. Sedan är mixen av vemod och stark popmelodi något som jag alltid älskar.

Emeli Sandé – There isn’t much

Jag hade nästan glömt bort Emeli Sandé. Så dyker hon upp med denna starka singel och fäster sig på min musikkarta igen. Så sjukt snyggt arrangemang och hennes röst är liksom magi. Lätt en av de bättre låtar sångerskans släppt.

Alok & Bastille – Run into trouble

Vilken grym låt som blev resultatet när Alok och Bastille samarbetade på singeln Run into trouble. Perfekt mix and dansproduktion och pop, samtidigt som jag verkligen älskar lekfullheten i låten.

Leen – Still make your tea

Så mycket känsla i röst och arrangemang det blir när Leen saknar sin familj på den emotionella singeln Still make your tea. Otroligt vackert och starkt berättat. En låt och artist du absolut inte får missa.

Daniel Saturn – Patient Människa Produkt

Samhällskritisk om hur sjukvården är ett ställe som ser människor som produkter istället för just människor. Intressant tema, men också väldigt bra synthmusik. Det är lite som om Kraftwerk och Jean Michel Jarre hade gjort en låt ihop. Så självklart älskar jag detta.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.