Slutet av veckan betyder ju att Sebastian och Johan listar fem favoritlåtar var från veckan. Ett perfekt sätt för dig att fånga upp russinen ur kakan.

Nordiska Favoriter

Sebastians Popfavoriter

Lauv – All 4 Nothing 

Äntligen har jag fått ett release-datum för min favorit artists album. Den 5:e augusti släpps andra albumet från Lauv och nu får vi singeln All 4 Nothing. För att vara prinsen av olycklig kärlek så är det här en total omvändning där sångaren är lycklig och kär. Inte alls mig emot faktiskt! 

Emilia Pantic – Säg det som du menar det 

Andra singeln från Emilia Pantic är även den skapad tillsammans med Åke Olofsson och bjuder på lika lysande vibbar som debuten. Troligtvis fortfarande hög på känslan efter sin första spelning på Yaki-da lär Emilia få rida på vågen av eufori ett bra tag till för det här är riktigt bra! 

Camila Cabello + Willow – psychofreak 

Tagen från det nysläppta albumet Familia är det här utan tvekan nästa hit. Produktionen och hooken står i perfekt harmoni och helheten blir mörk pop med en ärlig och uppriktig text. Den här går direkt in på min mest roterade spellista. 

Agnes Matsdotter – Rosa Nejlikor 

Andra singeln som representerar Agnes Matsdotters mer råa sound stavas Rosa Nejlikor och ger oss krispiga syntar och lysande melodi. Helt klart en av veckans absolut bästa svenska släpp.

David Guetta + Becky Hill + Ella Henderson – Crazy What Love Can Do 

Många artister och en lång titel är inte alls garanti för en bra låt. Men här får helt klart David Guetta alla rätt. EDM möter enkla melodier och catchy pop. Absolut det har gjorts förut, men jag är en sucker för den hr typen av lättsamma toner som passar lika bra på gymmet som klubben. Rakt in i träningslistan! 

Johans Popfavoriter

Hugo Andersson – Happy ever after

Hugo Andersson visar än en gång vilken grym artist han är med nya singeln Happy ever after. Bara textraden ”you moved into another town and met another me” är så otroligt lysande. Sedan är mixen av vemod och stark popmelodi något som jag alltid älskar.

Emeli Sandé – There isn’t much

Jag hade nästan glömt bort Emeli Sandé. Så dyker hon upp med denna starka singel och fäster sig på min musikkarta igen. Så sjukt snyggt arrangemang och hennes röst är liksom magi. Lätt en av de bättre låtar sångerskans släppt.

Alok & Bastille – Run into trouble

Vilken grym låt som blev resultatet när Alok och Bastille samarbetade på singeln Run into trouble. Perfekt mix and dansproduktion och pop, samtidigt som jag verkligen älskar lekfullheten i låten.

Leen – Still make your tea

Så mycket känsla i röst och arrangemang det blir när Leen saknar sin familj på den emotionella singeln Still make your tea. Otroligt vackert och starkt berättat. En låt och artist du absolut inte får missa.

Daniel Saturn – Patient Människa Produkt

Samhällskritisk om hur sjukvården är ett ställe som ser människor som produkter istället för just människor. Intressant tema, men också väldigt bra synthmusik. Det är lite som om Kraftwerk och Jean Michel Jarre hade gjort en låt ihop. Så självklart älskar jag detta.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011