Den danska duon Phlake är tillbaka med ny musik och med det även tillbaka i bloggen.
Nya singeln heter 10 Feet och är en extremt radiovänlig popdänga om förändringarna som en människa går igenom under livet. Det inre mörker som man ibland behöver ta sig igenom för att kunna utvecklas som individ och för att kunna finnas där för andra.

DOLBY ATMOS

Om singeln berättar Jonathan Elkær för bloggen:

10 Feet handlar om att känna sig hög och berusad av mötet med en annan människa. Om vad en relation potentiellt kan betyda för de övergångar vi går igenom som människor, men även för den person som vi är just nu.”

10 Feet är tagen från bandets kommande album som då blir deras fjärde i ordningen.
Om arbetet med låten berättar sångaren Mads Bo:

”Vi skrev 10 Feet på en gammal gitarr i en liten studio i Valby. Låten kändes väldigt country-and-western från början, så vi fortsatte på det spåret. Vi la till organiska element längs vägen, som till exempel livetrummor, och helt plötsligt var den bara klar.”

Att även 10 Feet kommer att bli en hit för duon råder nog ingen tvekan om. Den är redan uppe i cirka 70.000 streams bara på Spotify och Phlake har en stark fan-skara i hemlandet, men även här i Sverige.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011