Med singeln The Same Girl debuterar Göteborgsbaserade duon MAIN på den alternativa popscenen. Bakom projektet hittar vi Christina Post och Martin Permer, där Christina kommer från jazzvärlden och Martin från den alternativa elektroniska scenen. Tillsammans har de skapat musik ihop sedan 2014. Det har under åren blivit livespelningar samt att de haft med en låt i soundtracket till filmen Videomannen.

Popmuzik Lover

Men nu är det som sagt dags att på riktigt komma ut med musiken. The Same Girl är första smakprovet från duons kommande album och här bjuds vi på mörk elektronisk pop. Låten bygger upp ett snyggt filmiskt arrangemang som förstärks av Christinas starka popröst. En kombination som blir till en spännande kontrast. Framförallt blev det en imponerande debut av duon.

Jag skickade över några snabba frågor till bandet och svaren har ni här:

Hur träffades ni? 

Vi träffades på Hey, it’s Enrico Pallazzo! i Göteborg som är ett kollaborativt kreatörsnäste. Och så fort Martin hörde Christinas sångröst så började han göra första låten.

Vad har ni för musikaliska gemensamma nämnare? 

Mörker, allvar och skruvad humor. Från Tori Amos seriösa ton till Depeche Modes mörka klangvärld.

Ni har gjort musik tillsammans i åtta år. Vad är det som gjort att det tagit så lång tid tills ni nu släpper musik? 

Det tog sex år att hitta rätt uttryck. Det var som att vi i början skrev låtar för våra äldre jag. Vi kunde inte då omfamna det vi skrev om. Det var bara aningar om livets verkliga sidor. Men för två år sedan började låtarna tillsammans med ljudbild att sätta sig. 

Hur arbetar ni fram era låtar? Vem gör vad? 

Martin kommer med en låtidé. Christina förvaltar den och sätter ihop den till en låt. Ofta direkt i studion. Ändrar ord. Lägger till nya melodier. 

Aktuella med singeln The Same Girl – berätta, vad handlar låten om?

Om rädslan för livet. Om att vilja stänga sig inne och slippa ta del av allt.

Är låten representativ för kommande albumet? 

Den är hyggligt representativ. I tilltal och känsla. Men har aningen mer organiskt uttryck än övriga låtar.

Gillade b-sidan End this game på singeln också – härligt lekfull. Berätta om hur den låten kom till. 

B-sidan är en direkt inblick i hur arbetet med vårt låtskrivande går till väga. Christina leker fram melodier. Ofta skapar de melodierna låten. Men lika ofta får de inte plats. Man måste ju trots allt välja och välja bort. Så denna b-sida innehåller mycket av det som sedan valdes bort till det som är kommande singel. Därav låttiteln End this game – Under Construction. 

Hur ser planen ut fram till albumet och när släpps det?  

Albumet är beräknat att släppas i augusti. Och innan dess kommer ytterligare tre singlar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.