EDM-producenten Adam Avant är tillbaka i bloggen. Denna gång tillsammans med sångerskan Lake vid sin sida när han släpper den läckra klubbsingeln Honest.
Jag bad Adam berätta lite mer om arbetet med låten, som du kan läsa här.

POPMUZIK LOVER 2

Andra singeln för i år, är du inne i ett kreativt flow och hur många låtar planerar du för året?

Jag har några låtar planerade men har inte satt några datum än men det blir absolut fler låtar i år. Jag har hittat ett skivbolag (Ocean Music Group) som jag tycker om att jobba med för jag har mer frihet att vara kreativ med saker som till exempel skivomslag och lyric video som jag har gjort själv till denna release.

Nya singeln Honest framförs av Lake, hur fick ni kontakt och vad var det du fastnade för med hennes röst?

Det var en gemensam vän till mig och Sarah som jag skickade in instrumentalen till som introducerade oss med varandra och därefter skrev Sarah och Dillon James texten till låten. Det jag fastnade med hennes röst var nog att allt lät så proffesionellt på direkten. Behövdes inte mycket effekter alls på rösten för att lyfta fram den.

Du och Sarah har skrivit låten tillsammans med Dillion James. Hur arbetade ni fram låten?

Jag producerade hela tracket själv och i denna låt var jag bara involverad i placering / mixning av rösten i låten och inte så mycket i själva textskrivandet. Hon skickade ett utkast som jag tyckte lät perfekt från början så det var jättesmidigt att jobba med henne.

Snyggt omslag till singeln också. Hur arbetade ni fram det?

När jag skapar omslagen så försöker jag fånga känslan som låten ger mig iallafall och som ser cool ut. Sedan att jag bara testar mig fram till jag har några olika utkast som jag kan välja mellan och sedan lyssna på låten samtidigt som jag kollar på dom olika omslagen. Det brukar funka bra för mig. Jag gillar att vara involverad i så mycket som möjligt när det kommer till mina egna släpp, det tycker jag gör releasen mer speciell för mig.

Blir det fler låtsamarbeten med Lake?

Vi har pratat om att göra mer musik tillsammans men inget som riktigt är på gång ännu.

Vad ser du fram emot under året?

Jag ser fram emot att släppa mer musik men framförallt att göra mer musik. Den bästa kreativa tiden för mig brukar vara under sommaren.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011