EDM-producenten Adam Avant är tillbaka i bloggen. Denna gång tillsammans med sångerskan Lake vid sin sida när han släpper den läckra klubbsingeln Honest.
Jag bad Adam berätta lite mer om arbetet med låten, som du kan läsa här.

Apple Music Svensk Pop

Andra singeln för i år, är du inne i ett kreativt flow och hur många låtar planerar du för året?

Jag har några låtar planerade men har inte satt några datum än men det blir absolut fler låtar i år. Jag har hittat ett skivbolag (Ocean Music Group) som jag tycker om att jobba med för jag har mer frihet att vara kreativ med saker som till exempel skivomslag och lyric video som jag har gjort själv till denna release.

Nya singeln Honest framförs av Lake, hur fick ni kontakt och vad var det du fastnade för med hennes röst?

Det var en gemensam vän till mig och Sarah som jag skickade in instrumentalen till som introducerade oss med varandra och därefter skrev Sarah och Dillon James texten till låten. Det jag fastnade med hennes röst var nog att allt lät så proffesionellt på direkten. Behövdes inte mycket effekter alls på rösten för att lyfta fram den.

Du och Sarah har skrivit låten tillsammans med Dillion James. Hur arbetade ni fram låten?

Jag producerade hela tracket själv och i denna låt var jag bara involverad i placering / mixning av rösten i låten och inte så mycket i själva textskrivandet. Hon skickade ett utkast som jag tyckte lät perfekt från början så det var jättesmidigt att jobba med henne.

Snyggt omslag till singeln också. Hur arbetade ni fram det?

När jag skapar omslagen så försöker jag fånga känslan som låten ger mig iallafall och som ser cool ut. Sedan att jag bara testar mig fram till jag har några olika utkast som jag kan välja mellan och sedan lyssna på låten samtidigt som jag kollar på dom olika omslagen. Det brukar funka bra för mig. Jag gillar att vara involverad i så mycket som möjligt när det kommer till mina egna släpp, det tycker jag gör releasen mer speciell för mig.

Blir det fler låtsamarbeten med Lake?

Vi har pratat om att göra mer musik tillsammans men inget som riktigt är på gång ännu.

Vad ser du fram emot under året?

Jag ser fram emot att släppa mer musik men framförallt att göra mer musik. Den bästa kreativa tiden för mig brukar vara under sommaren.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.