Jasmine Saamel inspireras av Alice i Underlandet på nya singeln Tekalas. Den klassiska historien får ligga som grund för historien om en flicka som hamnat snett i livet och helt enkelt fallit mellan stolarna – eller som i Alice fall: ner i ett kaninhål.

Följ på Apple Music

Resultatet är lekfull pessimistpop som artisten uttrycker det – lysande namn.
Jasmine berättar för bloggen:

”Flickan i sig är fiktiv, men hon är baserad på flera olika personer som jag känner eller har känt/mött. Jag har skrivit och producerat låten själv och musikmässigt är den inspirerad av b.la Fiona Apple, Olle Ljungström och Miss Lis lite äldre musik.”

Till låten har de spelat in en musikvideo som även den bygger på Alice i Underlandet-temat kring tekalaset tillsammans med haren och Hattmakaren. Väldigt underhållande och lite skruvat. Precis som det ska vara i Lewis Carrolls värld.

Jasmine Saamel kommer ursprungligen från Eskilstuna, men just nu befinner artisten sig i Växjö. Hon har släppt låtar sedan 2020 och bland annat EP:n Ett Rum På Saturnus i fjol.
Här ser du i alla fall videon till Tekalas.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011