Jasmine Saamel inspireras av Alice i Underlandet på nya singeln Tekalas. Den klassiska historien får ligga som grund för historien om en flicka som hamnat snett i livet och helt enkelt fallit mellan stolarna – eller som i Alice fall: ner i ett kaninhål.

Resultatet är lekfull pessimistpop som artisten uttrycker det – lysande namn.
Jasmine berättar för bloggen:

”Flickan i sig är fiktiv, men hon är baserad på flera olika personer som jag känner eller har känt/mött. Jag har skrivit och producerat låten själv och musikmässigt är den inspirerad av b.la Fiona Apple, Olle Ljungström och Miss Lis lite äldre musik.”

Till låten har de spelat in en musikvideo som även den bygger på Alice i Underlandet-temat kring tekalaset tillsammans med haren och Hattmakaren. Väldigt underhållande och lite skruvat. Precis som det ska vara i Lewis Carrolls värld.

Jasmine Saamel kommer ursprungligen från Eskilstuna, men just nu befinner artisten sig i Växjö. Hon har släppt låtar sedan 2020 och bland annat EP:n Ett Rum På Saturnus i fjol.
Här ser du i alla fall videon till Tekalas.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.