Jasmine Saamel inspireras av Alice i Underlandet på nya singeln Tekalas. Den klassiska historien får ligga som grund för historien om en flicka som hamnat snett i livet och helt enkelt fallit mellan stolarna – eller som i Alice fall: ner i ett kaninhål.

Nordiska Favoriter

Resultatet är lekfull pessimistpop som artisten uttrycker det – lysande namn.
Jasmine berättar för bloggen:

”Flickan i sig är fiktiv, men hon är baserad på flera olika personer som jag känner eller har känt/mött. Jag har skrivit och producerat låten själv och musikmässigt är den inspirerad av b.la Fiona Apple, Olle Ljungström och Miss Lis lite äldre musik.”

Till låten har de spelat in en musikvideo som även den bygger på Alice i Underlandet-temat kring tekalaset tillsammans med haren och Hattmakaren. Väldigt underhållande och lite skruvat. Precis som det ska vara i Lewis Carrolls värld.

Jasmine Saamel kommer ursprungligen från Eskilstuna, men just nu befinner artisten sig i Växjö. Hon har släppt låtar sedan 2020 och bland annat EP:n Ett Rum På Saturnus i fjol.
Här ser du i alla fall videon till Tekalas.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.