Under pandemin har Josh Ramsay från det kanadensiska bandet Marianas Trench, arbetat på sitt debutalbum som soloartist, som fyndigt nog heter The Josh Ramsay Show. Albumet bjuder på 18 låtar och är lite av ett kärleksbrev till musiken som helhet och som aldrig håller sig till samma genre två gånger.

”Jag hade alltid planerat att göra det här någon gång, och det här verkade vara rätt tillfälle.
Om pandemin inte hade inträffat, skulle jag ha varit upptagen med Marianas Trench. Men jag behövde något att göra i karantän, och utan deadlines kunde jag bara pyssla med det.”

Under pandemin förlorade Josh båda sina föräldrar och singeln Spellbound är en hyllning till modern Corlynn.

”Min mamma var en ganska magisk dam och ganska fånig. Hon var med i Leonard Cohens band och kom upp i Beatles/post-Beatles-landskapet. Jag ville göra något som The Beatles George Martin-grejer, som Eleonor Rigby eller All You Need Is Love – enkla poplåtar med symfoniska instrument men göra dem lite magiska och lite fåniga.”

Resultatet är helt klart lysande chamber pop. Lekfullt, upplyftande och med den där klassiska 60-talskänslan över hela låten. Riktigt nice och underhållande skulle jag säga. Samtidigt en fin hyllning till Ramsays moder.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.