Under pandemin har Josh Ramsay från det kanadensiska bandet Marianas Trench, arbetat på sitt debutalbum som soloartist, som fyndigt nog heter The Josh Ramsay Show. Albumet bjuder på 18 låtar och är lite av ett kärleksbrev till musiken som helhet och som aldrig håller sig till samma genre två gånger.

Apple Music Svensk Pop

”Jag hade alltid planerat att göra det här någon gång, och det här verkade vara rätt tillfälle.
Om pandemin inte hade inträffat, skulle jag ha varit upptagen med Marianas Trench. Men jag behövde något att göra i karantän, och utan deadlines kunde jag bara pyssla med det.”

Under pandemin förlorade Josh båda sina föräldrar och singeln Spellbound är en hyllning till modern Corlynn.

”Min mamma var en ganska magisk dam och ganska fånig. Hon var med i Leonard Cohens band och kom upp i Beatles/post-Beatles-landskapet. Jag ville göra något som The Beatles George Martin-grejer, som Eleonor Rigby eller All You Need Is Love – enkla poplåtar med symfoniska instrument men göra dem lite magiska och lite fåniga.”

Resultatet är helt klart lysande chamber pop. Lekfullt, upplyftande och med den där klassiska 60-talskänslan över hela låten. Riktigt nice och underhållande skulle jag säga. Samtidigt en fin hyllning till Ramsays moder.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.