Under pandemin har Josh Ramsay från det kanadensiska bandet Marianas Trench, arbetat på sitt debutalbum som soloartist, som fyndigt nog heter The Josh Ramsay Show. Albumet bjuder på 18 låtar och är lite av ett kärleksbrev till musiken som helhet och som aldrig håller sig till samma genre två gånger.

Nordiska Favoriter

”Jag hade alltid planerat att göra det här någon gång, och det här verkade vara rätt tillfälle.
Om pandemin inte hade inträffat, skulle jag ha varit upptagen med Marianas Trench. Men jag behövde något att göra i karantän, och utan deadlines kunde jag bara pyssla med det.”

Under pandemin förlorade Josh båda sina föräldrar och singeln Spellbound är en hyllning till modern Corlynn.

”Min mamma var en ganska magisk dam och ganska fånig. Hon var med i Leonard Cohens band och kom upp i Beatles/post-Beatles-landskapet. Jag ville göra något som The Beatles George Martin-grejer, som Eleonor Rigby eller All You Need Is Love – enkla poplåtar med symfoniska instrument men göra dem lite magiska och lite fåniga.”

Resultatet är helt klart lysande chamber pop. Lekfullt, upplyftande och med den där klassiska 60-talskänslan över hela låten. Riktigt nice och underhållande skulle jag säga. Samtidigt en fin hyllning till Ramsays moder.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011