Redan som 16-åring slog Maja Amcoff igenom med buller och bång. Fyra år senare och miljontals streams i bagaget är artisten redo att ta nästa steg i karriären. Nya singeln Kärlek är feber golvade mig. Melodispråk, produktion och refräng står i perfekt harmoni vilket sätter henne på kartan som en av de mest lovande svenska artisterna 2022. I mitt tycke känns detta som den mest troliga popakten att slå igenom stort i år. Strax innan singelsläppet hörde vi av oss till Maja för att ställa några frågor om denna lysande låt.

Nordiska Favoriter

Aktuell med första svenska singeln sedan 2018 hur är tankarna och känslorna inför releasen?
Det känns superkul och spännande men också väääldigt nervöst. Det var ju så himla längesen jag släppte något eget nu så det känns nästan som att jag gör det för allra första gången. Men jag är så glad att äntligen få komma igång igen och så glad att låten äntligen ska få komma ut i världen! 

Kärlek Är Feber är full av energi och andas sommar. Men vad handlar låten om?
Låten handlar om när man är precis i början av en kärleksrelation och är sådär beroende av att veta vart den andra står och vad den andra känner och tycker. Den desperata känslan av att vilja ge allt men att inte riktigt våga tills man vet att man får något tillbaka.  

Kommer du ihåg när du skrev den och vad känslan var? 
Ja, jag var precis mitt i dom känslorna då, och dom tog över hela min vardag, så som det kan bli när man blir kär haha, så det var ganska självklart att vi skulle skriva om det på den sessionen. 

Tidigare har ditt sound varit mer elektroniskt drivet, nu lutar det år mer organiskt. Hur har denna ljudbild vuxit fram?
Det mest bara blev så under processens gång, det var ingenting vi planerade. Det här soundet är ju ganska nytt för mig men jag tycker det är väldigt roligt att få prova mig fram och plocka från olika genrer och sounds, så i framtiden kommer man förhoppningsvis få höra mig göra olika grejer! 

Tillhörande art-work går i schyssta färger och vi ser dig iklädd en hjärt-prydd jeansjacka. Vad är storyn bakom omslagsbilden och konceptet? 
Jag brukar fundera på vilken färg jag tycker att låten jag jobbar med är, och jag kände snabbt att Kärlek Är Feber var just den här blåa färgen som vi fått fram i bakgrunden på omslaget, sen jobbade jag utifrån det men hade tidigt en liten vision av ungefär hur jag ville ha det med färger, kläder och poser. Jag bollade idéer med Miranda Fredriksson som fotade omslaget och pressbilderna inför releasen, och jag bollade även lite idéer med kompisar för att komma fram till vilken rekvisita jag tyckte passade. Kläderna har jag klippt och sytt i själv för att få det att passa idén jag hade för omslaget. 

Foto: Miranda Fredriksson

Vad har hänt i din musikaliska resa sedan Alltid som du vill och Dopamin
Rent proffesionellt har det inte hänt så mycket, jag har under dom senaste åren varit tvungen att fokusera mycket på min mentala hälsa och tyvärr inte alltid haft orken till att jobba för att komma dit jag vill. Men jag tog två ganska lugna år på folkhögskola och har pluggat musik och entreprenörskap där, så jag har aldrig slutat hålla på med musik men det är inte så många som har fått höra det förens nu. 

Om du tittar tillbaka på den 16-åriga Maja Amcoff i jämförelse med idag, vad skulle du säga är den största skillnaden musikaliskt och personligt? 
Jag skulle säga att jag vågar ta för mig mycket mer nu och jag har en klarare bild av vem jag är och vad jag vill, samtidigt som jag fortfarande inte har någon aning haha. Men jag vågar ta mer plats och säga vad jag tycker och mina visioner för musik och omslag är mycket tydligare än förut. Förut var jag också väldigt fast vid att hitta ”mitt sound och min genre” men nu vill jag bara testa allt och ha kul med det, jag tar musiken mycket mindre allvarligt nu, vilket är superskönt. Jag vill ha kul och jag vill att alla som lyssnar ska ha kul! 

Med det nya soundet känns det som du kanske presenterar lite av en ny artistprofil, så vad står artisten Maja Amcoff? 
Jag skulle inte säga att det här är en ”ny” Maja, utan det är bara en ny låt med ett lite nyare sound. Som sagt så älskar jag att leka runt bland genrer och sounds och jag vill gärna känna mig fri i skapandet och inte sätta mig själv i ett fack så snabbt, jag har fortfarande så mycket att lära och så mycket att lyssna på och skapa så jag kommer definitivt inte alltid låta likadant.

Med så pass mycket talang för välkomponerade pop och det faktum att du slog igenom redan som 16-åring måste jag fråga vilken musikalisk bakgrund du kommer ifrån? 
Min pappa är trubadur och har spelat massa hemma, speciellt när jag var liten. Jag blev presenterad för alla möjliga genrer så min musiksmak är väldigt bred skulle jag säga, den har iallafall blivit det på senare år, så ja, det kommer väl därifrån, jag har alltid älskat att sjunga och dansa och har gjort det så länge jag kan minnas. Mina syskon är också musikaliska och min mamma håller på med konst så jag kommer från en väldigt kreativ och konstnärlig familj som alltid uppmuntrat mig att fortsätta med det jag gör. 

Vad inspirerar dig när du skriver musik idag? 
Allt möjligt. Vardagliga händelser, personer, känslor, platser, filmer, poesi, andra artister osv. Det är helt olika från låt till låt.

Det känns som den här låten markerar starten på ett riktigt starkt musikår för dig, så vad händer 2022? 
Ja jag hoppas verkligen det. Framförallt så ska vi väl satsa på att få ut lite ny musik. Sen har jag inte vågat planera så mycket med tanke på hur jag har mått, så vi börjar lite långsamt så att jag kommer in i allt igen. Jag kanske vågar börja drömma igen efter att vi släppt Kärlek Är Feber haha! Sen är det bara att köra på. Jag ser iallafall verkligen fram emot att komma igång igen, vad som än väntar!

Sista frågan, vad har du själv för förväntningar och förhoppningar på den här låten och hur den kommer mottas av dina fans? 
Jag släpper som vanligt helt utan förväntningar, jag blir chockad efter varje släpp av hur mycket fin feedback jag får och över hur många som tycker om det. Så det ska bara bli så kul att få släppa nått igen och eftersom vi suttit på den här låten ganska länge så känns det verkligen som att det är dags att folk ska få höra den! Men jag hoppas såklart att folk ska tycka om den och framförallt att folk har kul när dom hör den, och får skapa en massa roliga och fina minnen till den, det är det viktigaste.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011