Jonas Lundvall arbetar just nu mot sin andra skiva, Second Wind som släpps den 29:e April. Inför den släppte han nu singeln Make the most, som då blir sista singeln inför albumet. Här berättar Jonas mer om låten och albumet i denna intervju.

Följ på Apple Music

När började du arbeta på låtarna på kommande albumet Second Wind?

Jag började skriva nya låtar efter släppet av förra skivan och någonstans i den processen valde jag ut tio låtar att fokusera på för en ny skiva. Vissa var låtar som redan fanns i arbetet med första skivan och andra var helt nya. Första skivan var väldigt inspirerad av tidigt 70-tal med pedal steel på många av låtarna men även en del synth-ljud. Med den nya skivan har jag varit mer inne på sent 60-tal (chamber-pop) med stråkarrangemang och även mer olika typer av låtar.

Finns det någon röd tråd på albumet? 

Jag har försökt att göra en varierad skiva där låtarna har lite olika sound men också haft som mål att det ska kännas som en helhet. Textmässigt är albumet skrivet under en lång period och jag skulle inte säga att det finns en tydlig röd tråd. Jag har precis som med första skivan spelat in grunderna i min hemmastudio och sedan samarbetat med olika musiker som har lagt på olika instrument på distans. 

Vad har du som artist gjort för att hålla ångan uppe under pandemin? 

Pandemin har varit en kreativ period för mig och har nog snarare påverkat processen med skivan positivt. Jag har varit mer hemma och har haft mycket tid att slipa på låtarna och de musiker jag har samarbetat med har också jobbat mer i studio snarare än varit på turné.

Nu är du aktuell med singeln Make the most. Berätta lite om vad låten handlar om. 

Låten är en kärlekslåt men handlar också om den ständiga påminnelsen om livets förgänglighet.

Hur arbetade du fram låten? 

Med låten Make the most var jag ute efter den känsla som finns i John Lennons första soloskivor. Jag visste att jag ville ha den avskalad och relativt enkel textmässigt. 

Kommer du spela live eller är det något mer vi kan se fram emot under våren förutom albumet? 

Inga live-spelningar inplanerade ännu med hoppas kunna presentera något snart.

Singeln Make the most hör du här nedan och albumet Second Wind släpps den 29:e April.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011