Det har blivit dags för indieartisten Jack Van Cleaf att släppa sitt melankoliska folkalbum, Fruit From The Trees

Nordiska Favoriter

”De här låtarna skrevs under en sjuårsperiod som sträcker sig från högstadiet till tidig vuxen ålder”.

Jack Van Cleaf

Drömmande akustisk gitarr och sång skapar underbara nostalgiska minnesbilder.
De tio låtarna är skrivna under de senaste sju åren och är gömda med fabler och fiktioner, brev till gymnasieälskare, växel i utländsk valuta och en vit snussnäsduk kritad i rött Texas-damm. Skivans första singel, Black & Blue, utmärker sig med sitt långsamma tempo och starka berättande, klädd i subtila harmonier och skimrande gitarrer. I Cowboy går en romantiska vision från eldstadsfolk till anthemisk rock. Skivans fanfavorit och mullrande hjärtslag är Rattlesnake, som talar om möjligheterna att leva fritt berusad av frihet, fast vid sina val. Slutligen i Wild Roses breder arrangemanget ut sig i solbelyst mässing medan texterna skriver lika levande som ett minne om en vårkärlek.

När Van Cleaf började skriva för detta album kunde han inte ha föreställt sig resan till den faktiska releasen. Han skrev helt enkelt för att dokumentera och bearbeta de mest bildande åren av sitt liv. Titeln Fruit From The Trees passar samlingen av låtar perfekt eftersom projektet känns som en slags skörd.

”Bilden av frukten presenterade sig själv som en påminnelse om livets omedelbara och påtagliga sötma. Där frustrationerna under inspelningsprocessen väckte min lust att skrapa under ytan, antydde bilden av frukten symboliskt att jag skulle ompröva och ta en noggrann titt på vad som har vuxit fram ur den här tiden. Frukt från träden är produkten av en livsomprövning”.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011