Alessia Labate är den 24-årig sångerska, låtskrivare, producent och gitarrist från Milano. Nyligen stod hon som topp tio bland finalisterna att representera San Marino i Eurovision Song Contest 2022. Hon delade scen med några av de största artistnamnen i hemlandet och fick stort genomslag tack vare sin medverkan. Singeln World falls down skrevs i Milano endast några dagar före semifinalen i en session med den mångfacetterade amerikanska låtskrivaren Lost Boy och italienska superproducenten CanovA.

”Sångidén kom bokstavligen från ingen stans Jag klev ut ur mitt hus den morgonen för att träffa Michele och Dillon och blev överväldigad av detta höga, kontinuerliga mullret från en mycket stark vind som slog mot Milano. Jag hade en känsla av att världen var på väg att ta slut. Den känslan var en konversationsstartare. Så när jag kom till Micheles studio, berörde vi alla snabbt den dåliga skiten som händer i världen just nu och landade till slut på den sista scenen i filmen Don’t Look Up. Så vi bestämde oss för att skriva om den där känslan av att fejka att allt är normalt även om världen håller på att falla samman. Det är en ganska vanlig hanteringsmekanism för alla oss som överlevde de första två åren av detta decennium.” 

Alessia Labate

I låten föreställer sig artisten den fantastiska oändliga festen, där alla har kul och spenderar sina pengar till sista droppen medan världen utanför faller samman. Metaforsikt och stark. Tillhörande produktion landar någonstans i gränslandet mellan pop och R&B med sina tydliga hip-hop snaras och tunga beats. Helt klart en låt i min smak. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.