Nu står det i alla fall klart att lo-fi-bandet Muse släpper ännu ett stämningsfullt album vid namn Will Of The People den 26:e Augusti. Inte så lo-fi dock, utan mer sedvanlig teatraliskt over-the-top-rock-pop som vi liksom förväntar oss från Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme och Dominic Howard.

Popmuzik Lover Patreon

Temat på albumet känns väldigt mycket av idag, med teman om övervakningssystem, totalitära regimer, hur demokratin monteras ner land för land och hur folk blir matade lögner som blir till sanning.

Bendet berättar:

Will Of The People skapades i Los Angeles och London och påverkas av den ökande osäkerheten och instabiliteten i världen. En pandemi, nya krig i Europa, massiva protester och upplopp, ett försök till uppror, vacklande västerländsk demokrati, ökande auktoritärism, skogsbränder och naturkatastrofer och destabiliseringen av den globala ordningen informerade Will Of The People. Det har varit en oroande och skrämmande tid för oss alla eftersom det västerländska imperiet och den naturliga världen, som har vaggat oss så länge, verkligen är hotade. Det här albumet är en personlig navigering genom dessa rädslor och förberedelser för vad som kommer härnäst.”

Efter att ha släppt singeln Won’t stand down tidigare i år är det nu dags för Compliance. En låt som bandet berättar detta om:

Compliance handlar om att underkasta sig auktoritära regler och att försäkra sig om att osanningar för att bli accepterade i en grupp. Gäng, regeringar, demagoger, sociala mediers algoritmer och religioner förför oss under utsatta tider och skapar godtyckliga regler och förvrängda idéer för oss att följa. De säljer tröstande myter till oss och berättar att bara de kan förklara verkligheten samtidigt som de minskar vår frihet, autonomi och oberoende tanke. Vi är inte bara tvingade, vi är vallade, rädda och inträngda för att producera en daglig ”2 minuter av hat” mot en grupp som de själva väljer och för att blunda för vår egen inre röst av förnuft och medkänsla. De behöver bara vår samtycke.”

Mycket intressant tema måste jag säga, och som vanligt får vi en sjukt snygg musikvideo till låten som du kan se här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011