Arya Zappas utmärkande drag är att knyta ihop det auditiva med det visuella. Att måla bilder och  lekfullt skildra historier är artistens största tillgång. I nya singeln Kiss me awake skapas en mardröms-saga dränkt i neonfärg inspirerad av den italienske regissören Dario Argento. Resultatet blir en skyhög indie-dänga tagen från ett alternativt universum

Efter att ha mottagit en ankarprisnominering och radiospel från BBC, WDR och Radio Eins  återvänder artisten med ett fräscht Italo-disko inspirerat ljud. Låtarna är slagkraftiga och rymliga och balanserar perfekt med elegant låtskrivande. Ljudmässigt har Zappa utvecklat sin musikaliska palett från influenser Pet Shop Boys, Echo and the Bunnymen, 90-talets French House och italienska 70-talets psykedelia.

Varje låt från det kommande albumet har en filmisk kvalitet. Ibland känner lyssnaren att den lurar på mörka stadsgator, andra gånger omgiven av de lysande ljusen från gamla överdådiga nattställen. Du kan känna den hotande närvaron av italiensk skräckfilm från 70/80-talet i Zappas sinne. Kiss me awake är full av färg och skräck men är samtidigt en lysande stark låt.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.