Det har blivit dags för Göteborgs-baserade indie-pop älskaren Julius Marstorp att bjuda in oss till sitt soloprojekt när han presenterar debutsingeln Rygg mot rygg. Tidigare medlem i bandet ljushuvud är Julius inte obekant för musikscenen, men det här är första gången han står på egna ben. Musiken skapas från stodiokomplexet Brewhouse i Göteborg, där han delar studio med Edvin Linderoth som medverkar på låten. Därtill har sångaren ett brinnande intresse för att tipsa om andra musikers musik och frilansar som skribent för musikmagasinet Savant. Såklart passade vi på att ställa några frågor om nya släppet, resultatet tar ni del av här.

Apple Music

Aktuell med debutsingeln Rygg mot rygg, vad handlar den om? 

Låten handlar nog om hur patetiskt liten jag blir så fort det vankas konflikt. Konflikträdsla helt enkelt! Den har satt käppar i hjulen många gånger i livet när det kommer till saker som att driva band, och även relationer såklart.

Kommer du ihåg hur idén till låten föddes och känslan när den skrevs? 

Den här låten föddes i en kreativ svacka. Alla låtar jag gjort innan jag gjorde denna har börjat med att jag plockat upp gitarren och spelat ackord, i stort sett. Fan va begränsande det är! Så denna gången letade jag upp en rolig conga-loop istället och sen rann hela låten ur mig inom loppet av 1 timma. Befrielse var känslan!

Låten markerar startskottet för dig som soloartist, varför blev det just den här låten som första singel? 

När den här låten var skriven kände jag att den inte riktigt rymdes i mitt dåvarande projekt Ljushuvud. Men samtidigt kändes den väldigt mig, och jag var ändå såpass nöjd med den att jag ville släppa den. Efter många om och men bestämde jag mig för att släppa den under eget namn, och därmed slog tanken med ett soloprojekt fäste. 

Pressbild

Soundmässigt befinner vi oss inom den organiska / syntiga indie-sfären. Hur har du landat i den här ljudbilden? 

Jag har fallit pladask för den svenska popen som exploderat de senaste åren. Specifikt har jag inspirerats mycket av både Krunegårds näst senaste platta och Felicia Takmans debutalbum. Båda fulla av fantastiska poplåtar som får leva ut i produktioner som är späckade med 80-talssynthar. Jag lyssnade också mycket på Den Svenska Björnstammen när jag skrev Rygg mot rygg. Deras lekfullhet och kreativitet inspirerar mig mycket! Sen har jag nog alltid en fot kvar i emorocken på nåt vis. Kanske inte hörs i just Rygg mot rygg, men i kommande släpp hörs det nog mer. 

Du säger att du är; ”Livrädd för att kuvas av rockmusikens givna ramar och alltid varit på rymmen, på väg någonstans”. Känns det som att du hittat hem musikmässigt nu? 

Förmodligen inte hem som i ”här tänker jag vara för alltid”. Men jag har definitivt landat i ett sätt att skapa musik på som jag trivs med, och det sättet kommer jag fortsätta med i framtiden. Men jag tänker låta själva musiken utvecklas på det sätt som känns rätt och roligt!

Rygg mot rygg släppstillsammans med Edvin Linderoth, berätta lite om ert samarbete….

Edvin och jag lärde känna varandra genom att han producerade musiken för Ljushuvud! Vi har också delat studio i ett år, och nån gång där visade jag honom Rygg mot rygg. Han gillade den och ville lägga en vers! Kul, tycker jag, eftersom han förutom att vara en kompis också är lite av en idol och (ofrivillig) mentor!

Omslaget går i snyggt lila med porträtt av era profiler, vad är storyn bakom valet av omslag? 

Det är min sambo Ida som gjort omslaget! All kredd till henne. Jag gillar lila eftersom det är en färg som känns både organisk och syntetisk på samma gång. Det matchar också lite med vad jag vill soundet i musiken ska vara!

Foto: Omslag

Nu soloprojekt som sagt, men du är även medlem i bandet Ljushuvud! Hur kommer det samarbetet fortgå? 

Ljushuvud har tyvärr mer eller mindre lagt ner. Vi ville nog olika saker, och dessutom splittrades vi rent geografiskt. Det blir soloprojektet som får ta över den facklan och det känns skönt. Nu vet jag mer vad jag vill göra. Mindre flänga landet runt för obetalda gig och mer fokus på att skriva bra låtar som får sväva ut musikaliskt bäst de vill.

Såklart är detta bara början på ett spännande musikaliskt äventyr, så vad kan vi förvänta oss av ditt musikår 2022?  

2022 blir soloprojektets år! Fler låtar är på ingång, kanske till o med en fullängdare så småningom. Eventuellt att det blir några livegig om folk gillar musiken och vill höra mer.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.