Nu nalkas våren! Det gör Under & Cecilia Kallin tydligt när de tolkar Stiftelsens ikoniska låt Vart jag än går

Tro det eller ej men i år är det 10 år sedan orginalversionen av Vart jag än går kom ut. Lagom till detta jubileum valde Under tillsammans med Cecilia Kallin att blåsa nytt liv i den svenska klassikern. Visst älskar man ändå när en låt kan lever i flera generationer! 

Både artisterna har varit en del av den svenska popscenen i många år. Cecilias karriär tog fart som leadsångerska och gitarrist i popgruppen Timoteij och hitlåten Kom. Bakom namnet Under finner vi Erik Pettersson som slog ner som en bomb på den svenska musikmarknaden 2019 med sin tolkning av Forever Young, en låt som i skrivande stund har strömmats över 40 miljoner gånger på Spotify.

Just Vart jag än går markerar faktiskt Cecilias första släpp sedan Timotej-tiden och hon förklarar vad just den här låten har betytt för henne. 

“Vi har fokuserat mycket på att få fram textens budskap i vår version, för vi tycker berättelsen är så vacker. Det är en fin historia om att man oavsett med eller motgångar vet man att man alltid kan hitta trygghet hos varandra.”

Cecilia Kallin

Erik fyller i: 

“Även om låten nog skrevs som en låt om ett kärlekspar tycker jag det är fint hur texten fungerar oavsett vad man har för relation. Den skulle lika gärna beskriva en kompisrelation eller en förälders relation till sitt barn.” 

Under

Resultatet blir luftigt, atmosfärsikt och drivet av sköna gitarrer. Ett sound som passar helt perfekt att släppas fritt just nu. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.