Sebastian och Johan samlar fem av sina popfavoriter från veckan som gått så du inte missar godbitarna.

Popmuzik Lover Patreon

Sebastians Popfavoriter

Ed Sheeran + Taylor Swift – The Joker and the Queen

Den här låten var omedelbart dit mina öron drog sig efter första lyssningen på Eds album =. Absolut, det är en snyftig ballad som är stöpt i samma form som Perfect, men oj vilka rysningar man får. Såklart ska sångaren ta det ett steg längre och kallar in förstärkning av Taylor Swift för en fullkomligt lysande uppfräschning när låten nu släpps som singel. 

Molly Hammar – Tell Her 

Molly har gått från klarhet till klarhet och hennes souliga stämma är i paritet med världseliten. Äntligen känns det som den får skina sådär alldeles extra när artisten fortsätter att ge oss smakprov från hennes mer organiskt drivna sound på nya låten Tell Her. 

RONIA – ghost.

Debuterande RONIA gjorde ett stort intryck på mig den här veckan med hennes debutsingel ghost. Personligen älskar jag det mörkare pop-sundet och den här låten blir som en godispåse med extra allt. Läckra stämmor och en maffig ljudbild lovar gott inför detta år. 

Smith & Thell – Planet Mars

Sveriges helt klart starkast lysande artist- och låtskrivarduo är tillbaka för att ge oss sin låt Planet Mars. En singel som presenterar en helt ny ljudbild och nivå till deras sound. Med flertalet spelningar och troligtvis många fler låtsläpp ska det bli spännande att se vart deras musik tar dem 2022. Jag tror vi kan vänta oss stor internationell framgång. 

Hugo Andersson – MISTAKES

Pop i sin allra renaste och snyggaste form är vad Hugo Anderson ger oss när han släpper MISTAKES. Här överbryggar artisten sin pop-estetik med lite mer R&B -influerad produktion vilket skapar en lysande stark singel. Falsettsången träffar alla rätt och hooken är omedelbar. Helt klart en av veckans bästa låtar.

Johans Popfavoriter

MEEAH – Love keeps coming

Vemodig pop från Lofoten får vi med singeln Love keeps coming av MEEAH. Snyggt elektroniskt arrangemang och drömliknande sång. Det är verkligen popmagi detta.

Hugo Andersson – Mistakes

Sveriges svar på Shawn Mendes gör mig fan aldrig besviken med sina låtar. Hugos röst känns som klippt och skuren för starka poplåtar och nya Mistakes är inget undantag. För Hugo håller redan internationell klass på både sång och sina låtar. Med andra ord, en artist som borde kunna gå hur långt som helst.

Lo Moon – Stop

Filmiskt och drömliknande är ju en kombination som jag är otroligt svag för, och det är just det vi får i låten Stop med Lo Moon. Verkligen imponerande arrangemang och känsla i en låt som bygger upp förväntningarna inför bandet kommande album A Modern Life.

Molly Hammar – Tell her

De senaste åren har Molly Hammar vuxit sig till en av Sveriges främsta artister. Utstrålning, röst, attityd och framförallt grymma låtar. Jag skulle nog säga att Tell her är lite som kronan på verket. Sjukt stark poplåt med en av de bättre refrängen jag hört på länge.

Samira Manners – I want to be loved

Jag hade hoppats att Samira skulle ha upprepat Frans succé i Melodifestivalen med sitt bidrag I want to be loved. Nu blev det tyvärr inte så denna gång. Men jävlar vilken stark låt och närvaro artisten hade på scenen. Golvad, etc.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011