Det har återigen blivit dags för en av de mest lovande namnen på den svenska pop-himlen att släppa musik. Den här gången heter låten Mistakes och bär på en R&B influerad produktion med lysande melodispråk. Hugo Andersson inleder 2022 starkt och lovar många släpp framöver. Trots att artisten numera är bosatt i Stockholm finns rötterna kvar i Borås. Nedan hör ni honom berätta om tacksamheten till sin hemstaden, musikaliska influenser och framtida planer samt allt om nya singeln.

Popmuzik Podcast

Det var inte allt för länge sedan de spenderade två år på Sveriges främsta skola för musiker (Musikmakarna). Vad har du tagit med dig in i ditt eget artisteri från den tiden?

-Framför allt har jag tagit med mig väldigt många nya vänner som jag får förmånen att jobba med dagligen. Massa talangfulla producenter, låtskrivare och artister som jag tror på och som jag tycker är fantastiskt roliga att jobba med. Sedan träffade jag även min flickvän under min tid på skolan som jag flyttat ihop med i Stockholm nu. Rent musikaliskt så har jag utvecklats på alla områden, fått möjligheten att djupdyka i textskrivande samt melodispråk, och få experimentera i vilket sound som jag vill att mitt artistprojekt ska blomma ut till. Jag är otrolig tacksam för det två åren som jag fått på Musikmakarna.

Aktuell med nya singeln Mistakes. Vad handlar låten om?

-Mistakes handlar om när den personen som man bryr sig mest om visar sig inte bry sig lika mycket tillbaka och helt enkelt är med någon annan. En sorglig historia om hur det påverkar än och hur man ska smälta det när man får reda på det. 

Foto: Pressbild

Soundet känns väldigt mycket pop, men även lite R&B. Hur har det vuxit fram?

-Jag har alltid rört mig i det popiga, det är det jag helst lyssnar på och det är där jag brukar landa när jag skriver till mig själv. Jag vill att lyssnaren ska få en direkt känsla av vad jag vill säga och inte linda in det för mycket. Jag gillar det nakna och råa i texter som slår ann något i mig själv eller lyssnaren. Jag har skrivit Mistakes tillsammans med Jonathan Bellini och Olle Tidblom som tillsammans bildar producent- och låtskrivarduon Neighbours. Vi skrev låten 2019 uppe på Musikmakarna, vi började med att skriva låten på gitarr och sedan producerade vi upp den så som den låter nu. Det var inget aktivt val att den skulle få en R&B touch, det kom nog med den envisa bastonen som spelar samma ton i stora delar av låten. Neighbours är fantastiskt duktiga på att på ett smakfullt sätt sätta låten i första hand och sedan lyfta den till sin maximala kapacitet med produktionen.

Skulle du säga att den här låten sätter prägeln för hur kommande släpp kommer låta? 

-Under tiden i Örnsköldsvik på skolan fick jag som sagt möjligheten att experimentera med hur jag vill att mina låtar ska formas i framtiden, det har gjort att det finns många olika låtar med många olika undertoner. Den röda tråden sitter snarare i mitt melodispråk och mitt uttryck än i produktionen och paketeringen av låtarna. Det gör att de kommande låtarna kan snudda vid lite olika genrer, men som sagt, det kommer bli pop. 

Mistakes har finansierats via corite.com vilket innebär att fansen är med och supportar låten. Hur växte den idén fram? 

-Jag har släppt två tidigare låtar tillsammans med Corite, först How to Be Around You och sedan min senaste singel Easier. Samarbetet med dom har funkat väldigt bra och jag har en personlig kontakt med dom som jobbar med mig där. Min närmsta vän Rasmus Gustafsson som jag har producerat och skrivit mina tidigare låtar med har även börjat jobba på Corite så nu gör vi i stort sett allt ihop från låtar till promotion och release planer, det är fantastiskt att jobba med människor som tror på en. Corites affärsmodell går ut på att fans som tror på låten och artisten investerar pengar i releasen och får sedan tillbaka pengarna när låten streamas, lite som aktier i musik.

Foto: Pressbild

Tillhörande omslag leker snyggt med kontraster, skuggor, färg och form. Vad är storyn bakom konceptet för bilden? 

-Vi ville att det visuella till låten skulle fånga tittarens blick direkt. Jag tog bilderna tillsammans med Nina Bring och Rasmus Gustafsson. Vi kom på ideén att limma fast blommor på min kropp och måla ansiktet halva ansiktet. Sedan jobbade vi med starkt ljus i ansiktet för att det skulle bli stor kontrast till bakgrunden. Jag blev mycket nöjd med omslaget.

Ett drömsamarbete är med Boy In Space. Hur skulle er gemensamma låt låta?

Haha bra fråga, en hit.

Förutom BIS vilka är dina musikaliska influenser? 

-Mina musikaliska influenser när jag växte upp var Prince och Justin Timberlake. Sättet dom rycker in en i deras värld med deras performance och låtar har alltid inspirerat mig. Jag drömmer om stora världsturnéer med pampiga produktioner som dom levererat. Text och melodimässigt inspireras jag väldigt mycket av Julia Michales, det känns som att hon har oändligt med sätt att säga en så enkel sak som ”jag älskar dig” på, det är coolt.

Uppvuxen i Borås men numera bosatt i Stockholm. Vad betyder din hemstad för dig? 

-Det var inte så många som höll på med det jag gjorde under min uppväxt. Jag spelade mycket fotboll och var en vanlig kille som vem som helst men tyckte om att spela trummor, sjunga och skriva låtar också. Min pappa som också jobbar med musik hade en studio i källaren där jag fick leka och testa mig fram i min uppväxt. Sedan träffade jag även Rasmus när jag gick gymnasiet och där började vi vår seriösa satsning på musik tillsammans. Så det betyder väldigt mycket för mig att få ha vuxit upp i ett mindre samhälle där jag haft friheten att fokusera på musiken. Jag tycker alltid att det är kul att åka hem till familjen och vänner i Borås. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011