Med Not enough släpper den norske artisten Eirik Myhr tredje singeln från sin kommande EP Wait for it … Vol. 1 som släpps i Mars. Nya singeln är lite som en dramatisk men samtidigt sorgsen kärlekslåt för nördar med sina referenser till popkultur i texten som tar upp produkter som Lego och Rubiks kub samt Star Trek. Lägg sedan till ett snyggt stråkarrangemang av Oslo Strings över pianoarrangemanget. Nördpop som doftar lite Peter Gabriel skulle man kunna säga, och självklart älskar jag det.

Om låten berättar sångaren för bloggen:

Not enough är något så specifikt som en ledsam kärlekslåt för nördar. Den handlar om två personer som har alla gemensamma nördreferenser att de är så lika att de är som gjorda för varandra. Men så är det någon odefinierad gnista som saknas vilket de båda förstår, men de vägrar förstå det ändå. Istället söker de bekräftelse i allt mer nördiga små detaljer trots att de faktiskt vet att det är lönlöst.

Det finns ett oändligt hav av sorgliga kärlekssånger – och det här är en sorglig nördig kärleklåt.
Poängen är att det är lika smärtsamt och sårbart, nörd eller inte. Och så är jag lite stolt över att det finns en textrad i låten som man faktiskt måste vara ett hardcore Star Trek-fan för att förstå. Kanske något exkluderande, men väldigt sant.

Not enough är skriven och producerad av artisten själv. Vid sidan av sin popådra när det kommer till musik är Eirik även kompositör till olika filmer, serier och teaterföreställningar. Bland annat har han komponerat musik till serierna Bo Bear och Tangerudbakken, teaterföreställningen av Astrid Lindgrens Mio Min Mio samt filmen The Tough Guys.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.