Med Not enough släpper den norske artisten Eirik Myhr tredje singeln från sin kommande EP Wait for it … Vol. 1 som släpps i Mars. Nya singeln är lite som en dramatisk men samtidigt sorgsen kärlekslåt för nördar med sina referenser till popkultur i texten som tar upp produkter som Lego och Rubiks kub samt Star Trek. Lägg sedan till ett snyggt stråkarrangemang av Oslo Strings över pianoarrangemanget. Nördpop som doftar lite Peter Gabriel skulle man kunna säga, och självklart älskar jag det.

Nordiska Favoriter

Om låten berättar sångaren för bloggen:

Not enough är något så specifikt som en ledsam kärlekslåt för nördar. Den handlar om två personer som har alla gemensamma nördreferenser att de är så lika att de är som gjorda för varandra. Men så är det någon odefinierad gnista som saknas vilket de båda förstår, men de vägrar förstå det ändå. Istället söker de bekräftelse i allt mer nördiga små detaljer trots att de faktiskt vet att det är lönlöst.

Det finns ett oändligt hav av sorgliga kärlekssånger – och det här är en sorglig nördig kärleklåt.
Poängen är att det är lika smärtsamt och sårbart, nörd eller inte. Och så är jag lite stolt över att det finns en textrad i låten som man faktiskt måste vara ett hardcore Star Trek-fan för att förstå. Kanske något exkluderande, men väldigt sant.

Not enough är skriven och producerad av artisten själv. Vid sidan av sin popådra när det kommer till musik är Eirik även kompositör till olika filmer, serier och teaterföreställningar. Bland annat har han komponerat musik till serierna Bo Bear och Tangerudbakken, teaterföreställningen av Astrid Lindgrens Mio Min Mio samt filmen The Tough Guys.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.