Oslo-baserade indiekvartetten Divest ger oss den ösiga singeln Closer. Här varvas organiska trummor, gitarrer, krispiga vintage-syntar och en stadig arpeggio-syntbas. Singeln är tagen från den helt nysläppta EP:n Moments of Ease. Där bandet fortsätter att utforska sitt sound och influenser som bland annat utgjorts av The Weeknd och hans platta After Hours. Utöver det finner vi även inspiration från R&B och punk men det är hela tiden låtskrivandet som får stå i fokus och skina.

Closer är en låt om hur den moderna livsstilen gör oss mer okänsliga mot varandra, på grund av överkonsumtionen av alla varor med högt dopamininnehåll som vi har omkring oss hela tiden. Låten var egentligen inte menad oss, det var mer bara en rolig pianoballad som gjordes en kväll. Jag minns att Kase kom in i studion och jag sa till honom; Hej, kolla in den här Alicia Keys-låten jag gjorde! Vi bestämde oss för att bara prova och jag tror att det fungerade perfekt.”

Divest

Divest frontas av långvariga vännerna och låtskrivarna Andreas Heinesen Kase och Hans-Ole Sponberg Hansen, deras musik rider på en våg av positivitet och har spelats flitigt på nationell radio i Norge. Debutalbumet Time Well Spent landade 2020 och följdes upp av EP:n Mercury Retrograde. Ni hör nya Closer här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.