Oslo-baserade indiekvartetten Divest ger oss den ösiga singeln Closer. Här varvas organiska trummor, gitarrer, krispiga vintage-syntar och en stadig arpeggio-syntbas. Singeln är tagen från den helt nysläppta EP:n Moments of Ease. Där bandet fortsätter att utforska sitt sound och influenser som bland annat utgjorts av The Weeknd och hans platta After Hours. Utöver det finner vi även inspiration från R&B och punk men det är hela tiden låtskrivandet som får stå i fokus och skina.

Favoriter Apple Music

Closer är en låt om hur den moderna livsstilen gör oss mer okänsliga mot varandra, på grund av överkonsumtionen av alla varor med högt dopamininnehåll som vi har omkring oss hela tiden. Låten var egentligen inte menad oss, det var mer bara en rolig pianoballad som gjordes en kväll. Jag minns att Kase kom in i studion och jag sa till honom; Hej, kolla in den här Alicia Keys-låten jag gjorde! Vi bestämde oss för att bara prova och jag tror att det fungerade perfekt.”

Divest

Divest frontas av långvariga vännerna och låtskrivarna Andreas Heinesen Kase och Hans-Ole Sponberg Hansen, deras musik rider på en våg av positivitet och har spelats flitigt på nationell radio i Norge. Debutalbumet Time Well Spent landade 2020 och följdes upp av EP:n Mercury Retrograde. Ni hör nya Closer här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011