Oslo-baserade indiekvartetten Divest ger oss den ösiga singeln Closer. Här varvas organiska trummor, gitarrer, krispiga vintage-syntar och en stadig arpeggio-syntbas. Singeln är tagen från den helt nysläppta EP:n Moments of Ease. Där bandet fortsätter att utforska sitt sound och influenser som bland annat utgjorts av The Weeknd och hans platta After Hours. Utöver det finner vi även inspiration från R&B och punk men det är hela tiden låtskrivandet som får stå i fokus och skina.

Svensk Pop

Closer är en låt om hur den moderna livsstilen gör oss mer okänsliga mot varandra, på grund av överkonsumtionen av alla varor med högt dopamininnehåll som vi har omkring oss hela tiden. Låten var egentligen inte menad oss, det var mer bara en rolig pianoballad som gjordes en kväll. Jag minns att Kase kom in i studion och jag sa till honom; Hej, kolla in den här Alicia Keys-låten jag gjorde! Vi bestämde oss för att bara prova och jag tror att det fungerade perfekt.”

Divest

Divest frontas av långvariga vännerna och låtskrivarna Andreas Heinesen Kase och Hans-Ole Sponberg Hansen, deras musik rider på en våg av positivitet och har spelats flitigt på nationell radio i Norge. Debutalbumet Time Well Spent landade 2020 och följdes upp av EP:n Mercury Retrograde. Ni hör nya Closer här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.