Mr Little Jeans är det musikaliska aliaset för den norska musikern och låtskrivaren Monica Birkenes. Ett namn hon fann i Wes Andersons film Rushmore från 1998. Medan hennes coverversioner av välkända Beyoncé– och Arcade Fire-låtar först lanserade henne för allmänhetens ögon, är det den egenskrivna musiken som har fått det absolut största stödet. 

POPMUZIK LOVER 2

Musiken är dynamisk med snygga bassynthar, stora trummor och en svävande atmosfärisk känsla. När artisten talar om sin musik säger hon att den är ett sätt att omtolka de mardrömmar som många gånger plågat hennes liv och ett sätt att bekräfta den kreativitet som alltid har varit sångarens ledstjärna. om nya singeln Lazy Love säger Monica: 

”Den målar en bild av att vara känslomässigt otillgänglig med en partner och hur destruktivt det kan vara.”

Mr Little Jeans

Spåret kommer tillsammans med en hypnotisk ny video regisserad av Tracy Antonopoulos

”Med videon försökte jag väcka den musikaliska världen till liv och berätta historien om en hjältinna som pressas till sina gränser, både fysiskt och känslomässigt. ”

Tracy Antonopoulos

Därtill väntas det snart ett album från Mr Little Jeans som hon berättar kommer bli den mörkaste hon skrivit. Men det är samtidigt där hon trivs och kommer till sin rätt. 

”Mitt huvudmål är alltid att göra musik jag gillar, så det kommer förmodligen också att förändras något med vad jag inspireras av för tillfället.”

Mr Little Jeans
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011