Josefinito är tillbaka i bloggen och denna gång tillsammans med Johar Untz, eller Johar Bendjelloul som han heter när han inte har pilotuniformen på sig. De bjuder oss denna gång på videopremiären till nya singeln C U in B3RLIN, en låt som är tagen från sångerskans europopinspirerade debutalbum Call of Cutie som släpps nu på fredag.
Videon sätter oss i ett flygplan till den tyska huvudstaden till ett härligt eurodance-beat. En låt som garanterat kommer att ge dig klassiska Scooter-vibbar.

Popmuzik Podcast

Jag ställde några frågor till Josefinito inför premiären av nya låten och videon som du kan läsa här.

Så mycket härlig eurodance från 90-tal i dina låtar. Vad fick dig att fasta för det soundet när du skapar musik idag? 

Den har något oförtrutet positivt över sig, från eran när vi bara hade framtidshopp och allt va kul. Under pandemins mörka dagar var det väldigt skönt att krypa upp i en bekant och omhuldande euromelodi. Det finns också en frihet i skapandet, texterna kan vara lite wonky och det är aldrig fel med en tuta eller hönsläte 

Antar att det finns många låtar som inspirerat dig igenom åren. Men berätta gärna om den eller de låtar som verkligen fick dig att bli helt frälst på soundet när du hörde dem första gången? 

Det finns många koko och knasiga låtar från nittiotalet som lockar men den låt jag själv begravt mig i är BlümchenBlaue Augen. Den är hård, den är tysk och alldeles lagom snabb 

Om du fick göra ett samarbete med någon klassisk eurodance-artist, vem hade det isåfall varit och varför? 

Jag har nu redan varit på E-type och tjatat, så kan nån mer det vore jag glad. Men får man fantisera fritt i världen är ju Scooter nära till hands men för all del jag kan nöja mig med Caramell.

Du jobbar med Robin Rubén som producent och låtskrivare på alla låtar. Hur kom ert samarbete till? 

Vi satt på en uteservering med gemensamma vänner och fastnade i en djup diskussion om Antiloop och insåg ganska snabbt att vi delade intressen. Efter en gång i hans studio hittade vi arbetsformen ”Robin ger ett förslag, jag säger – för modernt! Jag lägger sång och han säger – sjung mer metal.” Det har nu tre år senare resulterat i albumet Call of Cutie.

Nu släpper du den Scooter-doftande C U in B3RLIN. Berätta om låten och hur den kom till. 

Jag ville ha ett anthem för när pandemin är över, när allt vi inte fått göra blir tillgängligt igen – resa, träffa nya människor och leva rövare. Tidigt i processen behövde låten en manlig hälft, och vill jag ha en rap på tyska skriven och framförd är ju det självklara valet Johar Bendjelloul

Låten släpps tillsammans med en härlig video där vi ser dig som flygvärdinna och Johar som pilot. Hur arbetade ni fram idén till videon? 

Jag har samarbetat med mina vänner Maggan och Peter på @allkonstverket som lyckades rota fram egenfilmat material från en semester i Östtyskland på åttiotalet. Så resan gick dit och vem styr partyplanet om inte kapten och kapten. 

Nytt år, nya möjligheter. Vad kan vi förvänta oss av Josefinito kommande månaderna?

Ja om alla tygen håller, ska jag ut på turné med min humorföreställning Den stora kärleken om vedermödorna under min singeltid där jag också framför min musik. Och om man nånsin får igen vill jag ut och spela så mycket det bara går, nu behöver alla människor en injektion av europepp och många bpm.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011