Tove Styrke rivstartar året med den oväntade singeln Show Me Love och annonserar en USA-turné. 

Skicka in din musik

I slutet på 2021 kom singeln Start Walking som jag personligen tyckte var en riktig pop-pärla. Så varför inte fortsätta på det spåret och ge oss den gitarr-drivna låten Show Me Love. Här sjunger artisten verkligen rakt från hjärtat på ett rått och ärligt sätt. Det känns nästan som vi aldrig sett den här sidan av Tove innan? Singeln är charmigt flirtande med klassiska poplåtar från 50-70-talet och ramar verkligen in den ljudbild artisten presenterade med förra singelsläppet. Kryddad med ett lite Hawaii-doftande gitarrspel åker nu alltså Tove direkt ut på USA-turné. Här berättar hon mer om singeln:

”Jag skrev låten till en person som jag var helt uppslukad av. Varje ord kom direkt från en väldigt ärlig och sårbar plats som jag oftast håller för mig själv. När vi spelade in ”Show Me Love” tänkte jag mycket på hur kärlek är så ”slit och släng” och det största som någonsin hänt på en och samma gång. Jag tycker att det finns något fint i det.”

Tove Styrke

För att krydda det hela lite extra får vi även en tillhörande musikvideo som är en riktigt visuell explosion. 

”Videon består av tre delar. ”The performance”, där jag ville kanalisera klassiska stjärnor från 30-, 40-, 50-tal och också göra en hommage till voguing. ”The fantasies”, där mass scenerna och Venus födelse för mig representerar sex och det feminina. Och sen har vi ”Rapunzel” som kör gitarrsolo uppe på en piedestal som en metafor för onani. Det är en av mina absoluta favoritvideos som jag gjort. Den är kul, konstig och seriös på samma gång och jag tycker verkligen den visar hur jag känner om låten.”

Tove Styrke
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011