Retropopgruppen 1984 inleder 2022 med den pulserande over-the-top singeln Picture of you. Jag blev i alla fall helt lycklig av detta och bara den fantastiska inledningen sätter nivån på låten.
Definitivt en singel jag vill dansa till på ett knökfullt dansgolv redan i kväll. I brist på dans under pandemin får jag ha den som peppande låt i mina hörlurar när jag är på gymmet. Den kommer garanterat ta mig lite längre även där.

Skicka in din musik

Jag skickade över en knippe frågor till bandet så de kunde berätta lite mer om låten och var de befinner sig som band just nu.

Ni har gått från ett födelsedagsgig till ett regelbundet band. Vad fick er att köra vidare med 1984 och släppa så många låtar som gjort? 

Varför vi fortsätter, även om ingen av oss kunde ha gjort det om inte Magnus var där, så är det så himla kul att göra något tillsammans med några av de bästa av vänner. Och för mig personligen är det helt fantastiskt att få en så fin uppskattning för det vi gör. Sen är det kul att tillsammans få utveckla konceptet 1984 och se vart det bär oss i framtiden, även om pandemin har gjort att det har gått långsammare än det troligen skulle ha gjort annars. / Patrik Holm Thisner (Den som är högst skyldig till att 1984 finns, d v s föremålet för 50-årspresenten)

Vi har nu efter efter snart 40 års vänskap stärkt vår relation i och med att vi nu får samlas runt konceptet 1984, vilket såklart blir den starka drivkraften att fortsätta med denna ”50-årskris”. Vi har också insett att även om mycket vatten runnit under broarna så är vi i mångt och mycket samma spolingar som när vi lärde känna varandra den där hösten 1984 i den lilla småländska staden Ljungby.

Personligen tycker jag ni blivit bättre och bättre med varje låt. Det känns som produktionen och låtarna vuxit med bandet. Känner ni själva att ni utvecklas som grupp och vad inspirerar er i arbetet med era låtar? 

Tack! 😃 
För varje låt och produktion så närmar vi oss de 10000 timmarna.. Och en strävan efter att hela tiden gradvis förbättra oss är naturligt. Inspirationen ligger väldigt mycket i att tillsammans få återuppleva och även förmedla till andra hur vi minns vårt 80-tal. Och detta innefattar såklart minnen, känslor, drömmar, dofter och smaker.

Ni börjar 2022 bokstavligen over the top med singeln Picture of you. Berätta lite om låten.

Tack snälla för denna feedback. 
Allt började med melodislingan ni hör i refrängen som sedan växte fram till hur refrängen låter idag. Hade en liten tanke att luta lite åt hur Simple Minds och ABC lät på 80-talet. 
När man sen fått fram ett embryo så sätter man lurar i öronen på varje hundpromenad och till slut så börjar en sångmelodi växa fram. 
Texten är inspirerad av ett foto som togs på en restaurang i Göteborg kvällen innan vi i 1984 skulle göra ett gästframträdande på BeatboxGbg 2019. Vi i 1984 samt några vänner till oss bestämde att vi skulle starta denna helg med att dinera tillsammans. Ryktet spred sig och till slut så hade vi fyllt upp nästan hela restaurangen med folk, som alla har en stor faiblesse för italo disco. Michael Paulsson från Stockholm Nightlife såg till så att detta ögonblick förevigades och det blev nästan ett familjeporträtt där även välrenommerade artister som Ken Laszlo, Fred Ventura och Peter Wilson fanns med på ett hörn. Detta var den stora inspirationskällan till texten, men sen har vi nog alla speciella bilder i våra album eller telefoner som just touchar var texten förmedlar.

BeatboxGbg 2019

1984 känns som ett 100% partyband. Men skulle det någonsin kunna komma en 80-talsballad i bästa Jim Steinman-stil med er och hur tror du det hade låtit isåfall? 

Det är högst troligt att det på sikt kommer en ballad men hur den kommer att låta får däremot framtiden visa. Det enda som kan lovas är att minnet av doften från nytvättat Jane Helen- schamponerat hår och smaken av Jenka tydligt kommer att finnas med…

Nytt år. Nya restriktioner till trots, vad hoppas ni på för 2022? 

Utsåld arenaturné genom Europa. 😉
En mer realistisk förhoppning är att kunna möta en publik igen samt att kanske kunna släppa ett album. Vi hoppas givetvis också att fler hittar oss på streamingtjänsterna och då inte bara i Sverige eller Italien, vilket idag är det land där vår musik spelas allra mest.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011