Idag delar FKA twigs med sig sitt första mixtape CAPRISONGS. Låtlistan innehåller några av de största samarbetena i hennes karriär, med namn som The Weeknd, Daniel Caesar och Jorja Smith. Fokussingeln som släpps i samband med plattan heter Jealousy och görs tillsammans med den nigerianska afrobeats-sensationen Rema. 

I en intervju med Apple Music 1 hänvisade FKA twigs till Jealousy som ”mixtapens epicentrum och själ” och beskrev hur hon kopplade ihop sig med Rema. 

”Det var faktiskt roligt, för Rema var ganska svår att komma i kontakt med. En av mina närmaste vänner, Irene, hon är nigerian. Vi hade liksom gjort en koppling till Remas musikaliska teman, men det var svårt att få till det där samtalet. Jag pratade med Irene en dag och tänkte; Det här är superslumpmässigt men jag vill inte låta konstigt för jag vet att du är nigerian, men du känner inte Rema, eller? Varpå hon sa: ”Jo, jo, jag känner honom. … Jag tänkte, Du kunde inte säga åt honom att sätta några extra stämmor på en låt? Det var faktiskt genom en av mina äldsta vänner som vi alltså kopplades ihop och avslutade spåret genom henne, vilket var riktigt sött. För mig är det själen i skivan.”

FKA twigs

Här har du även en kort intervju med sångerskan från The Zane Lowe ShowApple Music, där hon berättar mer om CAPRISONGS.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.