Idag delar FKA twigs med sig sitt första mixtape CAPRISONGS. Låtlistan innehåller några av de största samarbetena i hennes karriär, med namn som The Weeknd, Daniel Caesar och Jorja Smith. Fokussingeln som släpps i samband med plattan heter Jealousy och görs tillsammans med den nigerianska afrobeats-sensationen Rema. 

Nordiska Favoriter

I en intervju med Apple Music 1 hänvisade FKA twigs till Jealousy som ”mixtapens epicentrum och själ” och beskrev hur hon kopplade ihop sig med Rema. 

”Det var faktiskt roligt, för Rema var ganska svår att komma i kontakt med. En av mina närmaste vänner, Irene, hon är nigerian. Vi hade liksom gjort en koppling till Remas musikaliska teman, men det var svårt att få till det där samtalet. Jag pratade med Irene en dag och tänkte; Det här är superslumpmässigt men jag vill inte låta konstigt för jag vet att du är nigerian, men du känner inte Rema, eller? Varpå hon sa: ”Jo, jo, jag känner honom. … Jag tänkte, Du kunde inte säga åt honom att sätta några extra stämmor på en låt? Det var faktiskt genom en av mina äldsta vänner som vi alltså kopplades ihop och avslutade spåret genom henne, vilket var riktigt sött. För mig är det själen i skivan.”

FKA twigs

Här har du även en kort intervju med sångerskan från The Zane Lowe ShowApple Music, där hon berättar mer om CAPRISONGS.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.