Född och uppvuxen i Hackney, London, en stad med laddad energi och exploderande kultur. Är Bertie Newman artisten som stolta representerar sitt hem, men samtidigt musikaliskt återspeglar en önskan att fly till tystare och öppnare platser. Soundet beskrivs som atmosfärsikt som för tankarna till filmiska naturscener. Efter ett år av isolering, begränsad till små utrymmen inbjuder Berties musik till en förnyad uppskattning för friheten på landsbygden.

Svensk Pop Apple Music

Naturen ger utrymme för eftertanke och det är det som understryker innehållet i hans musik. Efter att reflektera över tidigare erfarenheter, ofta smärtan av besvikelse och hjärtesorg, skapar Bertie uppriktiga låtar som övervägande är sorgliga, men ändå ärliga. Hoppet går dock aldrig förlorat på grund av hans temans universalitet. Med sina egna ord tror Bertie att; ”när du relaterar till saker mår du genast bättre eftersom du inser att du inte är ensam”.

I början av 2021 släppte artisten sin debutsingel Lost. Nu är han tillbaka med sin tredje låt för året genom den akustiskt folk-inspirerade singeln Seaside Eyes. Som talar om kärleken när den är som bäst. 

”Efter att ha kommit ur ett giftigt förhållande såväl som tidigare relationer som misslyckats på grund av otrohet, fokuserade de två föregående spåren på dessa koncept/känslor. Sedan dess har jag hittat en underbar partner och har sett hur bra det verkligen kan vara när allt är rätt. Seaside Eyes syftar bokstavligen på hennes ögonfärg och det faktum att hon brukade bo vid havet. Vår första semester tillsammans var i hennes hemstad vid havet, så det kändes bara rätt att skriva en låt om det. Låten återspeglar känslorna av glädje och ren belåtenhet när man är omkring den här personen. Den talar också djupare om de delar av mig som jag trodde aldrig skulle kunna fixas, men som nu är reparerade.” 

Bertie Newman

Tagen från artistens kommande EP är detta en låt som för mina tankar till artister som Hozier och Jake Bugg men även mina personliga favoriter Jeremy Zucker och Conan Gray. Ni hör Seaside Eyes här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011