NORADRENALIN är artistnamnet för Nora Elster från Göteborg. De som har koll på sin punkmusik från Göteborg har hört Nora som sångerska i bandet Del III. Men under året har artisten som sagt arbetat på sitt soloprojekt.

Apple Music Svensk Pop

Skulle jag jämföra detta med något skulle jag nog säga tidiga Grimes. Det rör sig mellan det elektroniska, pop, till trap och något som jag skulle kalla för mer experimentellt och alternativt. Med andra ord är det absolut inte för alla. Vissa låtar får mig att titta på högtalaren och lite undra vad det är jag lyssnar på, som på inledningen av öppningsspåret 16 år. Andra så sitter jag och gungar med samtidigt som jag diggar melodierna och beatsen. Tvära kast, absolut. Men musik behöver inte alltid vara strömlinjeformat. Det kan få vara lite skevt och utmanande.

Resultatet är spännande och det blir lite av en berg- och dalbana av känslor och sound. För mig personligen är i de mer poporineterade låtarna Skogen och Skorpionen som jag känner att jag hittar hem i detta. Själv gillade jag hur just Skogen blommar ut i en synthig poplåt efter första versen, medan låten i sig handlar om ett brustet hjärta från en kärleksrelation och de delade minnena från skogen.
Samma då med Skorpionen som även den bygger på ett mer synthigt arrangemang. Där historien också handlar om ett brustet hjärta. Fast i detta fall en vänskapsrelation. När någon lämnar en och man förstår inte riktigt varför, men man är glad för de fina tiderna man haft tillsammans och man önskar den allt gott. 

För några veckor sedan släppte NORADRENALIN även trap-singeln Häxhus som är ett samarbete med Lil Prince Mischief.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.