Nyligen debuterade HEAD BALLET med singeln Real Life nu är de tillbaka med Eraser. Här blandas en hårt hållen elektronisk produktion med akustiska gitarrer och fjäderlätta svävande sång. Låten andas indie ända ut i fingerspetsarna och är en nick till hjältar som New Order och Wolf Alice. Texten har från första stund kommit ur sanning och undersöker smärtan i njutning.

Nordiska Favoriter

”Låten handlar om att försöka fly dig själv och hitta tröst i det som gör att du kan göra det. Eraser skrevs vid en tidpunkt då vi kände oss ganska låga. Allt kändes som att det föll isär, så vi tittade någon annanstans och till varandra för att distraheras från verkligheten.”

HEAD BALLET

HEAD BALLET består av Kiera Court och Danny Casio. Bandet bildades medan de bodde tillsammans i Manchester under lockdown. Tillsammans har de utvecklade en unik skrivdynamik och experimenterat med ljud knutna till egna personliga erfarenheter. Efter bara en singel har duon sett stöd från BBC Introducing och önskar skapa o-definierade gränser inom indie och ett soundtrack talande till växtvärkarna i ung vuxna. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011