Nyligen debuterade HEAD BALLET med singeln Real Life nu är de tillbaka med Eraser. Här blandas en hårt hållen elektronisk produktion med akustiska gitarrer och fjäderlätta svävande sång. Låten andas indie ända ut i fingerspetsarna och är en nick till hjältar som New Order och Wolf Alice. Texten har från första stund kommit ur sanning och undersöker smärtan i njutning.

”Låten handlar om att försöka fly dig själv och hitta tröst i det som gör att du kan göra det. Eraser skrevs vid en tidpunkt då vi kände oss ganska låga. Allt kändes som att det föll isär, så vi tittade någon annanstans och till varandra för att distraheras från verkligheten.”

HEAD BALLET

HEAD BALLET består av Kiera Court och Danny Casio. Bandet bildades medan de bodde tillsammans i Manchester under lockdown. Tillsammans har de utvecklade en unik skrivdynamik och experimenterat med ljud knutna till egna personliga erfarenheter. Efter bara en singel har duon sett stöd från BBC Introducing och önskar skapa o-definierade gränser inom indie och ett soundtrack talande till växtvärkarna i ung vuxna. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply