Tidigare i vår släppte malmötrion Joe & The Anchor en bejublad EP med titeln Blue, nu släpper de den högt svävande singeln Leaving You Now. Här talas det om ett känslosamt break-up från den första kärleken. Alla växer vi som personer under livet och ibland kan detta resultera i att man växer ifrån varandra. Men insikten att det inte finns någonting kvar värt att kämpa för i en relation är såklart lika tuff när den än kommer. 

Nordiska Favoriter

Leaving You Now har varit med oss en lång tid nu. Vi har alla varit i den där situationen när ens första riktiga kärlek blir till ens första hjärtesorg. När vi skrev låten försökte vi fånga just den känslan.”

Joe & The Anchor

Singeln är hämtad från trions kommande album Coming of Age som utforskar känslan av att växa upp, livets bräcklighet, kärlek och att inte ta saker för givet. Dessa teman blev allt mer aktuella efter att en av bandets medlemmar tragiskt behövt genomgå en förlust. Under en hektisk, fokuserad och tung period skrev och spelade bandet in vad som sedan skulle komma att bli ett fullt album, som väntas våren 2022.

Galet förtjust i den här typen av sound blir Leaving You Now en given låt att addera på spellistan. Musiken andas internationell klass och lovar gott inför deras andra fullängdare. Förmågan att väva samman organiskt driven indiepop med emotionellt djup och ändå behålla en hookig känsla visar på stor musikalitet. 

Vilka är Joe & The Anchor då? Bandet består av barndomsvännerna Joakim Rosenlund, Robin Zhang, Viktor Edsjö och Ruben Sonesson från Malmö. Med ett distinkt sound och image producerar de modern, gitarrdriven indiepop med inspiration från de tidlöst stora som Fleetwood Mac och Del Amitri. Genom kontinuerliga släpp har de skapat sig en stark fanbase som kallar sig Sailors. Här representeras fans från hela världen där Filippinerna och USA tillhör bland de största supportrarna. 

Atmosfärisk produktionen kombineras med innerlig sång här är Leaving You Now.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011