Tidigare i vår släppte malmötrion Joe & The Anchor en bejublad EP med titeln Blue, nu släpper de den högt svävande singeln Leaving You Now. Här talas det om ett känslosamt break-up från den första kärleken. Alla växer vi som personer under livet och ibland kan detta resultera i att man växer ifrån varandra. Men insikten att det inte finns någonting kvar värt att kämpa för i en relation är såklart lika tuff när den än kommer. 

Leaving You Now har varit med oss en lång tid nu. Vi har alla varit i den där situationen när ens första riktiga kärlek blir till ens första hjärtesorg. När vi skrev låten försökte vi fånga just den känslan.”

Joe & The Anchor

Singeln är hämtad från trions kommande album Coming of Age som utforskar känslan av att växa upp, livets bräcklighet, kärlek och att inte ta saker för givet. Dessa teman blev allt mer aktuella efter att en av bandets medlemmar tragiskt behövt genomgå en förlust. Under en hektisk, fokuserad och tung period skrev och spelade bandet in vad som sedan skulle komma att bli ett fullt album, som väntas våren 2022.

Galet förtjust i den här typen av sound blir Leaving You Now en given låt att addera på spellistan. Musiken andas internationell klass och lovar gott inför deras andra fullängdare. Förmågan att väva samman organiskt driven indiepop med emotionellt djup och ändå behålla en hookig känsla visar på stor musikalitet. 

Vilka är Joe & The Anchor då? Bandet består av barndomsvännerna Joakim Rosenlund, Robin Zhang, Viktor Edsjö och Ruben Sonesson från Malmö. Med ett distinkt sound och image producerar de modern, gitarrdriven indiepop med inspiration från de tidlöst stora som Fleetwood Mac och Del Amitri. Genom kontinuerliga släpp har de skapat sig en stark fanbase som kallar sig Sailors. Här representeras fans från hela världen där Filippinerna och USA tillhör bland de största supportrarna. 

Atmosfärisk produktionen kombineras med innerlig sång här är Leaving You Now.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.