Nyligen släppte modernlove. EP:n Monochrome Blue som fann stöd från otaliga spellistor och musikbloggar. Nu är de redan tillbaka med nya singeln Us. Med samma breda och euforiska ljudbild som tidigare är låten en galopperande euforisk indiepopdänga. Skimrande gitarrer och en arenaliknande refräng visar dock på en lite ny riktning och önskan om de riktigt stora scenerna.

Us är faktiskt är den första låten vi någonsin skrivit tillsammans. Det är en så rå låt i ordets alla bemärkelser: energin, texten och produktionen. När vi skrev låten klickade något i oss. Det är något konstigt romantiskt med spåret även om det är en break-up låt finns ett hoppfullt och upplyftande tema. Vi längtar efter att publiken ska sjunga med oss trots att det är en sorglig låt.”

modernlove.

Som namnet antyder är detta en berättelse om modern kärlek och utforskar komplexiteten i de moderna liven hos tjugo-åringar. Även om bandmedlemmarnas liv fortfarande är komplicerade har Barry, Cian, Danny och Graham från Drogheda redan spikat sitt ljud och levererar polerad, indiepop med en snygg 90-tal glans. Ni hör Us här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.