Två röster förenas till en när Jasmine Thompson och Calum Scott ger oss sin känslomässiga pianoballad Love is just a word. På var sitt håll är artisterna fantastiska sångare som förmedla innerliga och starka känslor, tillsammans skapar de gåshud och magi.  

I denna högt svävande pianodrivna duetten visar de förutom sin lysande sång en historie om kärlek som är som mest meningsfull när den är tillsammans med någon. Medföljande akustiska livevideon understryker låtens råa känsla och visar på vilka liveartister dessa två är. 

”Jag åkte till Wales för att arbeta med producenten Jon Maguire, och jag minns att jag hade öppningsraden i mitt huvud. Vi tillbringade två dagar tillsammans och lyckades göra något vi båda var superstolta över. Några månader efter sessionen, helt ur det blå, skickade Jon ett meddelande till mig med en uppdaterad version inklusive Calum! Det var så magiskt att höra hans röst på den, och jag kände mig så hedrad att han ville vara en del av låten, det kändes direkt som den saknade länken.” 

Jasmine Thompson

Calum berättar även: 

”Min producent och jag höll på att sätta oss ner och avsluta en låt som vi hade skrivit till mitt album när han nämnde en demo som han ville spela för mig och som han hade skrivit med Jasmine. Som ett stort fan av hennes arbete satt vi och lyssnade och så fort demon tog slut sa jag till honom att jag ville hjälpa dem att avsluta den och vara en del av spåret på något sätt!

Calum Scott

Låten markerar en rad av singelsläpp från Thompson i år. Förhoppningsvis kan vi inom en snar framtid vänta oss en fulländade eller mindre samling från en av popsamtidens vackraste röster. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.