Som en välbekant vän har låten On My Way Up agerat handhållande vän för artisten Tishmal. Det senaste året har slagit hårt mot många och artisten själv flyttade tillbaka till sin hemstat och återanslöt med sina rötter. Många av hennes uppfattningar om sig själv och världen har kommit att förändras drastiskt något som nya singeln försöker illustrera. 

Nordiska Favoriter

”Jag har alltid levt med den här ångesten som att något hemskt var precis runt hörnet, men jag började fråga mig själv: Tänk om det blir bättre än du föreställt dig? Ärligt talat så vet jag inte om det blir det! Och för första gången i mitt liv känner jag mig så nöjd med att inte veta. Det är befriande och något jag ville väva allt till en låt.”

Tishmal

Under svåra dagar har låten hjälpt artisten att komma upp ur sängen. Men istället för att famla i mörkret valde Tishmal att skapa musik som får en att vilja skratta och dansa runt något hon även hoppas kunna förmedla till lyssnaren. Låten är faktiskt kommen ur just det där alldeles speciella musikaliska mötet när alltid bara känns rätt och musiken, melodierna och produktionen sammanfaller i perfekt symbios. 

Tishmal betyder kolibri på Luiseño, språket som slår an till hennes indianska arv. Namnet fick artisten som ung flicka, ungefär samtidigt som hon började skriva musik. Tishmals har bland annat öppnat för vår egen svenska Zara Larsson och hennes musik beskrivs som grubblande poetisk pop. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.