Som en välbekant vän har låten On My Way Up agerat handhållande vän för artisten Tishmal. Det senaste året har slagit hårt mot många och artisten själv flyttade tillbaka till sin hemstat och återanslöt med sina rötter. Många av hennes uppfattningar om sig själv och världen har kommit att förändras drastiskt något som nya singeln försöker illustrera. 

DOLBY ATMOS

”Jag har alltid levt med den här ångesten som att något hemskt var precis runt hörnet, men jag började fråga mig själv: Tänk om det blir bättre än du föreställt dig? Ärligt talat så vet jag inte om det blir det! Och för första gången i mitt liv känner jag mig så nöjd med att inte veta. Det är befriande och något jag ville väva allt till en låt.”

Tishmal

Under svåra dagar har låten hjälpt artisten att komma upp ur sängen. Men istället för att famla i mörkret valde Tishmal att skapa musik som får en att vilja skratta och dansa runt något hon även hoppas kunna förmedla till lyssnaren. Låten är faktiskt kommen ur just det där alldeles speciella musikaliska mötet när alltid bara känns rätt och musiken, melodierna och produktionen sammanfaller i perfekt symbios. 

Tishmal betyder kolibri på Luiseño, språket som slår an till hennes indianska arv. Namnet fick artisten som ung flicka, ungefär samtidigt som hon började skriva musik. Tishmals har bland annat öppnat för vår egen svenska Zara Larsson och hennes musik beskrivs som grubblande poetisk pop. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011