Oscar Ahlgren släpper EPn Break up make up och gör därtill sin första livespelning på Debaser/Bar Brooklyn ikväll

Skicka in din musik

I fjol debiterad han med en EP och debutalbum betitlat Decemberbarn. Artistens tredje projekt, rymmer sex spår som sammanfattar hans känslor från det gångna året.

”Break up make up är som ett avslut för mig, det här är min sammanfattning av vad jag känt det senaste året. EPn består av känslor jag aldrig mer vill känna igen men som jag är glad att jag har gått igenom. En läkande process som äntligen når sitt slut”

Oscar Ahlgren

Signatursoundet är fortfarande där och rap/pop-sången sitter som en smäck. Produktionerna rymmer mycket organiska instrument men hålls samman av tydliga trap/hip-hop beats som vittnar om att Oscar lyssnat på en hel del av Sveriges hip-hop legender.

18-årig gammal är Oscar Ahlgren rappare och ett relativt nytt artistnamn från Hässelby i Stockholm. Hans musikintresset började redan i pojkrummet hemma i Hässelby som liten när redline-vågen med bland annat Dani M tog sig fart. Medan Oscars klasskamrater satt i skolbänken var han hemma och gjorde musik. Uppväxten har kantats av utmaningar och svårigheter i skolan och hemmen har varit många. Oscars bakgrund gjorde att han hoppade av skolan som 15-åring för att istället kunna satsa helhjärtat på musiken med höga mål i sikte. Rotlösheten som hans uppväxt präglats av skildrar Oscar i sina texter på ett rått och ärligt sätt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011