Emotionellt och vackert blir det här när Bläck samarbetar med Ruben Fjellner på singeln Himlavalv. Till en pianoslinga samt drömliknande synthar skapar de magi samtidigt som artisten sjunger en hyllning till livets alla ögonblick – och hur vi drömmer om att en dag få finnas i dessa ögonblick igen.

Popmuzik Popcast

”I våra liv står vi ofta inför personligt avgörande ögonblick i mötet med andra människor. Dessa ögonblick är sällan definierade av givna kriterier utan kan bestå av en blick, en livsförändring eller ett par ord. Men något som är självklart är att vi ofta tenderar att ta oss tillbaka till dessa ögonblick, med samma personer eller med nya personer. Det är dessa ögonblick jag ville omfamna med den här låten – och det faktum att oavsett hur lång tid som kan gå emellan, drömmer vi om att en dag få vara i dessa ögonblick igen. En hyllning till vad vi kallar kärlek.”

Bläck

Bläck är soloprojektet av sångaren och musikern Oliver Berger, som annars är känd som den ena halvan av duon Regimen. Hittills har artisten släppt singlarna Midvinterkväll och Jaguar innan det nu är dags för Himlavalv.

Låten fick sin uppkomst när den neoklassiske kompositören Ruben Fjellner skickade en kort improvisation på piano till Oliver. Snabbt fann han inspiration och började skriva text över en loop av klippet. Tillsammans med Tobias Andrén och multi-platinasäljande Didrik Franzén som producenter bryter Bläck upp med sitt mörkare och råare sound för att slutligen landa i en mer lättsam och luftig atmosfär.

Resultatet känns som en perfekt höstsingel och du hör den här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.