Eteriskt, himmelskt och atmosfäriskt så skulle man kunna beskriva Esmereldas nya singel I’m not a princess i’m a god. Varma synthar och lyxiga stämmor skapar en fascinerande alternativ popljudbild. Med hjälp av element som distad bas, filmiska trummor och mystisk sång får vi i den aktuell singeln en anthem för kvinnlig empowerment.

Popmuzik in Dolby Atmos

I’m Not A Princess I’m A God handlar om att vara bräcklig och passiv, men ha ett brinnande behov av makt och kontroll. Sett ur ett perspektiv av femininet beaktar sig kvinnor ofta som beroende av män och patriarkala figurer …. Prinsessan, damen i nöd som behöver räddas. Den här låten avvisar den berättelsen och de idealen, samtidigt som den framhäver ett gudskomplex som jag har byggt upp under åren. Lika mycket som det är en låt om kvinnlig empowerment, ville även att den ska inkludera delar av denna mörka storhetskänslan av kungligheter. ”

Esmerelda

Med den aktuella singeln presenterar Esmerelda samtidigt koncept-EP:n medusa was innocent. En mini-samling som använder grekisk mytologi och karaktären Medusa för att dekonstruera artistens verklighet som ung kvinna i dagens samhälle. Personligen känns det här som ett otroligt spännande namn och en artist att hålla ögonen på. 

Vem är Esmeralda då? Hon är en 23-årig brittisk-afghansk artist, låtskrivare och producent som släppte sin debut -EP Nostalgia under namnet LUNA 2018. Sedan dess har hon utvecklat sitt konstnärliga uttryck och sound och är nu tillbaka för att sätta sin prägel på musikscenen som Esmerelda. Genom musiken erbjuder artisten en eskapistisk värld där lyssnarna kan bearbeta känslor av isolering och sorg.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.