Lucky Lo arbetar sakta men säkert mot sitt album The Big Feel, som släpps den 27:e October. Tredje singeln från albumet är Through the eyes of a woman. En låt som handlar om friheten att bestämma över sin egna kropp. Något som många tyvärr inte ser som en självklarhet i dessa konservativa tider.

Följ på Apple Music

Om singeln berättar sångerskan:

”Abortfrågan är en fråga om mänskliga rättigheter, och det är ganska enkelt: Vår kropp, vårt val, vår frihet – ”vi är fria att välja att ge liv eller släppa taget”. Och tills vetenskapen springer ifrån oss, kommer varje människa på den här planeten att födas och näras av det organ som finns inuti varje biologiskt född kvinna – och även icke-binära personer.

Med varje födelse kommer smärta. Och ofta en bra sådan, eftersom smärtan ger liv. Men det bör vara ett fritt val för den som äger kroppen att gå igenom denna smärta eller inte. Detta fick mig att vilja göra en låt som både hyllar styrkan i den kvinnliga kroppen och samtidigt erkänner den smärta vi utsätts för – både av vår egen anatomi och av samhället.”

Through the eyes of a woman är producerad till en fin indieballad med luftig produktion och sköna melodier som liksom svävar fram. Över det hela ligger sångerskan uttrycksfulla och karakteristiska röst som suger in en för att höra alla ord i texten. En text vars tema är viktig att lyssna på om och om igen.

Lucky Lo

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.