Funkiga rytmer och organiska gitarrer i lager välkomnar oss in i amerikanska Jacubs nya singel Clementine. Här blandas pop, rock och synthar på ett avslappnat och naturligt sätt för att skapa en lättsam låt om en sommarförälskelse. 

”Clementine är min uppfattning om hur det känns att vara i en bittersött sommarförälskelse och se hur den sedan tar slut. Det händer snabbt, i juni träffar du personen för första gången och känner att fjärilarna vrider sig i magen när du skakar hand och hon säger ”trevligt att träffa dig”. I augusti delar du den djupaste kontakten du någonsin haft med någon medan ni överblickar solnedgångens och väntade på att neonstjärnorna och eldflugorna ska göra följe med natthimlen. För att sedan hamna i oktober helt ensam och låta regnet lämna dina kläder dyngsura och undra om något av det var på riktigt. Det var det verkligaste du någonsin känt, men det var för kort och hon kommer hålla en delen i ditt hjärta för alltid eftersom hon är din Clementine.”

Jacub

Trots starka medryckande rytmer och en mängd texturer lyckas Jacubs röst vara den som leder låten framåt. Att vi får ett krispigt gitarrsolo bryter låten naturligt och skapar luft för ett skönt avbrott artisten visar att han besitter fler talanger än låtskriveri och sångröst. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.