Amerikanska Merchant fortsätter leverera starkt 2021. Nu tillbaka i bloggen med sin glittrande synthiga pop får vi Lose Somebody. Här kombineras ett kraftfullt beat med lyxiga synthar och sångarens grymma röst. I texten hör vi hur artisten sjunger om att genomgå förlusten av kärlek, självinsikt och förlusten av någon annan. Fortsatt 80-tals inspirerat har Merchant verkligen hittat sitt sound i de nysläppta låtarna. 

Singeln Lose Somebody tog form på golvet hemma i artistens Westwood -studio med en elgitarr och en förstärkare. Efter den dagen visste han att han hade början på något speciellt. Med lite hjälp av Sam Martin och Jesse Aiche blev melodi och text klar. Därefter plockade Merchant in synth-experten Isaiah Tejada för att hjälpa till på produktionssidan innan han presenterade låten för baslegenden och producenten John Taylor. 

Lose Somebody var den första låten jag spelade för John. Jag hade ingen aning om hur han skulle reagera och när låten var klar tittade han på mig och sa; spela den igen. Den spelades andra gången och det var en paus som kändes som en evighet innan han sa det här är fantastiskt Och började hi-fivea mig ”

Merchant

Ni hör nya singeln Lose Somebody här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply