7

För att vara Miss Lis första albumet på svenska överträffat hon varenda förväntan. Tillsammans med sin producent har de skapat ett helt unikt uttryck som är omöjligt att inte förknippa med just Miss Li. Lekfullheten är där, men om inte fullängdaren hade kompletterats av ännu mer personliga och avskalade låtar hade den fallit platt för mig. Catchy hits går inte att argumentera emot, men substans och djup är viktigt för ett dynamiskt album.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Med otaliga framgångsrika singlar är det äntligen dags för Miss Li att släppa albumet Underbart i all misär. Totalt får vi här 11 spår som speglar artistens egna terapeutiska resa. Med de redan insiktsfulla låtarna Komplicerad, Instruktionsboken, Starkare, Terapi, Förlåt och Utan Dig. Kompletteras samlagen av ytterligare fem spår. Här dyker vi ännu djupare in i artistens privatliv där temat ändå får sägas vara brusten kärlek. I låtarna Det kommer bli vi, Porslin, Tidsmaskin och Saknar dig nog mer än jag har saknat någon någonsin förut. Blottar artisten öppet och ärligt sitt hjärta för oss alla och sjunger om relationer som gått i kras och känslan att stå ensam kvar. Det enda undantaget är låten 1:a pris som talar om raka motsatsen. Här är det istället kärleken till en annan person som står i fokus och mer specifikt att det inte finns något pris som kan tävla mot just kärleken.

Favoriter Apple Music

Min rädsla blir tyvärr något förverkligad. Ur ett hit-perspektiv är albumet ganska urkramat. Men att ha sex hit-singlar från ett och samma album är väl ganska imponerande ändå. Ska jag dock steppa ned från fokus på hits och radiovänliga dängor. Känns albumet väl avvägt mellan upptempo och mer personliga ballader. De nya låtarna är absolut skrivna ur det traditionella pop-dimensionerna, men det känns som att berättelserna och texten får stå mer i fokus än omedelbara hooks och överdådiga produktioner. Ett drag jag personligen uppskattar. Ett enda långt hit-kavalkad album hade ingen orkat lyssna på (finns material till en only hits platta från katalogen redan dock). Någonstans måste man landa också. Vilket jag helt klart gör i låtar som Tidsmaskin, Proslin och 1a pris. I mitt tycke passar Miss Lis röst som bäst in i de nya spåren än hetsiga Komplicerad eller Terapi. Som helt klart är skickligt hopsnickrade pop-låtar vars ändamål uppfylls till 110 procent. Det är hits med meningsvärd text, men för mig hindrar produktionerna rösten och känslan att helt lysa igenom. Därför blir jag glad att de kompletterande låtarna just knyter an till en annan känsla som gör att helheten blir ett dynamiskt starkt album.

Såhär säger Miss Li själv om nya albumet:

Att skriva har för mig under de senaste åren gått från att vara nånting som bara är lite kul ibland, till nånting som är helt och hållet livsnödvändigt för min existens. Varför är jag den jag är? Varför gör jag som jag gör? Varför envisas jag med att göra samma misstag om och om igen? Det har blivit min terapi, mitt vapen, mitt vatten, mitt bröd.

Så många låtar och texter som skrevs till det här albumet. Med viljan att förändras. Till det bättre. Bara en bråkdel kom med.

”Underbart i all misär” blev titeln och orden som fick mig att inse det. Att det ju inte bara svart eller vitt, även om det kan kännas så ibland. För kanske är det så att misären också kan vara rätt underbar ibland?

Min resa. Min terapi. Min självrannsakan.
Allt det, är nu ditt.

Miss Li

För at vara det helt första albumet på svenska har Miss Li överträffat varenda förväntan. Tillsammans med Sonny Gustafsson har de skapat ett helt unikt uttryck som är omöjligt att inte förknippa med just Miss Li. Lekfullheten har alltid varit en av artistens signum och hon har inte tappat sin identitet vid ett enda albumsläpp. Det går inte att argumentera emot catchy hits som jag själv går och nynnar på för jämna. Men i mitt tycke var det tur att Miss Li hade den goda smaken att skala ner lite låtar och ge oss en ännu mer autentisk sida av sitt terapeutiska album på svenska. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011