Kärleken kan ibland kännas som man är besatt. Egentligen kanske det är mer av ett uttryck men Nicky Buell tar det till en helt ny nivå i videon till singeln Boy Crazy. Men jäklar vad bra artisten gör det, med en punk-rock attityd och elektronisk pop-produktion golvar artisten mig med sin självklara närvaro och catchy-pop banger. 

Boy Crazy handlar om att vara full av lust och fjärilar när du börjar dejta någon. Känslorna du får när du först rör dem, kysser dem och bara smälter helt för dem. När allt du vill göra är att spendera all tid med den personen. Jag skrev Boy Crazy när jag föll för en kille alldeles för snabbt, och jag kände mig galen. Det visade sig att jag bara var Boy Crazy. Jag vill bara normalisera en pojke som sjunger om en annan pojke i musik. Jag hör inte tillräckligt många låtar om att pojkar är sugna på andra pojkar på radion. Vi behöver mer representation. Jag vill vara det för andra queer -människor när jag inte hade det själv i yngre.” 

Nicky Buell

Men en Billie Eilish esk vibb får vi här en fartfylld singel som både är underhållande lyssning och grym pop, men samtidigt bra på ett djupare budskap. Är inte det samtidigt det bästa av två världar? Att förena hookig popmusik med viktiga texter. Jag vill i alla fall här mer av vad den här artisten har att erbjuda framöver. Ni hör, men framförallt ser Boy Crazy här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.