Över akustisk gitarr debuterar den Göteborg-födda RIVER med sin R&B doftande singel MISS ME. Här hör vi sångerskan reflektera kring ämnet svartsjuka. Ljudbilden andas internationell klass vilket kanske inte är så konstigt då artisten samarbetat med producenten August Vinberg som tidigare gjort låtar med bland annat Selena Gomez och Kendrick Lamar

”Jag vet hur det kan kännas att vara svartsjuk och ville skriva om det från ett rått och personligt perspektiv. För mig är det en låt om smärta lika mycket som en låt om självkärlek”  

RIVER

Med en djupt rotad scenskräck har River rest världen över för att uppträda som gatumusiker och övervinna denna rädsla. Egentligen heter artisten Elsa, men artistprofilen är insvept i attityd och hämtar inspiration från soul, blues, R&B och artwork som påminner om en vintage punuppa. 

”Jag försöker skapa ett universum där jag kan uttrycka mig fritt konstnärligt, både genom bild och musik. Mycket av min musikaliska inspiration kommer från traditionell jazz och blues, men jag älskar även inslag från hiphop. Stilmässigt inspireras jag av den klassiska Playboy-estetiken, retro sci-fi konst och Bettie Page. Det visuella och musikaliska går samman för att berätta en historia.”

Nya låten markerar startskottet på vad jag tror kommer bli ett namn att hålla ögonen på. Så småningom kommer en EP, men fram till dess får vi ta del av flertalet singlar. Det är med spänning vi följer födelsen av denna artist.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply