Över akustisk gitarr debuterar den Göteborg-födda RIVER med sin R&B doftande singel MISS ME. Här hör vi sångerskan reflektera kring ämnet svartsjuka. Ljudbilden andas internationell klass vilket kanske inte är så konstigt då artisten samarbetat med producenten August Vinberg som tidigare gjort låtar med bland annat Selena Gomez och Kendrick Lamar

Favoriter Apple Music

”Jag vet hur det kan kännas att vara svartsjuk och ville skriva om det från ett rått och personligt perspektiv. För mig är det en låt om smärta lika mycket som en låt om självkärlek”  

RIVER

Med en djupt rotad scenskräck har River rest världen över för att uppträda som gatumusiker och övervinna denna rädsla. Egentligen heter artisten Elsa, men artistprofilen är insvept i attityd och hämtar inspiration från soul, blues, R&B och artwork som påminner om en vintage punuppa. 

”Jag försöker skapa ett universum där jag kan uttrycka mig fritt konstnärligt, både genom bild och musik. Mycket av min musikaliska inspiration kommer från traditionell jazz och blues, men jag älskar även inslag från hiphop. Stilmässigt inspireras jag av den klassiska Playboy-estetiken, retro sci-fi konst och Bettie Page. Det visuella och musikaliska går samman för att berätta en historia.”

Nya låten markerar startskottet på vad jag tror kommer bli ett namn att hålla ögonen på. Så småningom kommer en EP, men fram till dess får vi ta del av flertalet singlar. Det är med spänning vi följer födelsen av denna artist.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011