Det finns två saker jag saknat otroligt mycket under dessa 18 månader som världen varit nedstängd: att få resa och att få gå på konsert.

Svensk Pop Apple Music

Jag var väl inte personen som gjorde något av dessa saker i superstor utsträckning innan. Det blev oftast någon weekendresa i eller utanför Sverige en eller ett par gånger om året. Något år blev det en större och längre resa i form av en kryssning. Reste kanske mer än somliga, men klart mycket mindre än många.

Samma med konserter. Jag uppskattar att gå på konserter. Det är en underhållning och upplevelse som jag värderar högre än tillexempel bio eller teater. Men det var nog inte förrän året innan pandemin som jag började gå mer regelbundet på konserter. Främst för att jag ville blir bättre på konsertfotografering. Jag tog alltid med mig min kamera och fotade mig igenom konserten. Det gjorde konserten än mer intressant och rolig för mig personligen. Att hitta intressanta vinklar och ställen att fotografera från. Men ändå med vetskapen allt allt var där och då. Ibland lyckades jag fånga artisten helt magiskt på scenen. Ibland blev det mest suddigt eller tråkigt. Men hur resultatet är blev så älskade jag det. Kombinationen av livemusik och fotografering.

Det är nog nu, efter dessa 18 månader, som jag insett hur mycket jag faktiskt saknat livescenen. Att få stå där i folkhavet med alla människor och uppleva musiken tillsammans. Att sjunga med, dansa, stampa takten eller bara njuta av musiken. Det är helt klart något speciellt. Något som man så länge tog för givet att man kunde göra när man ville. Men med restriktioner och med ett orimligt högt krav på de svenska scenerna i dessa pandemitider, så försvann möjligheten helt under alldeles för lång tid.
Visst, det har kunnat gå att ha en del events och spelningar i mindre skala. Men samtidigt så får man någonstans anpassa sig till den riskprofil som ändå varit och helt enkelt välja bort konserter. Lika mycket som jag tagit ett aktivt val och valt bort resandet.

Men nu, från och med slutet av September, så kan vi på riktigt mötas på konsertgolvet tillsammans med musiklärare igen. Första konserten jag bokade upp inför hösten var Public Service Broadcasting på Pustervik i November. Sedan släppte även Viktor Olsson biljetter till sin spelning den 1:a Oktober. Det kändes som en fin inledning på det jag hoppas blir en magisk konserthöst. För nu vill jag så ofta det bara går stå där i folkhavet med andra som sjunger med, dansar, stampar takten och njuter av musiken. Framförallt vill jag fortsätta fotografera dessa magiska live-stunder. Som jag väntat.

Du hittar förresten kommande spelningar i Göteborg i bloggens konsertkalender som regelbundet uppdateras. Så bokmärk gärna kalendern om du vill ha stenkoll på vilka spelningar du inte bör missa.

Viktor Olsson – Pustervik
JOY – Popaganda
Ulrik Munther – Hak
Yuhniversia – Musikens Hus
Darin – Scandinavium
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011