Ju fler desto bättre finns det ett ordspråk som lyder. Kanske var det så Talltale resonerade på singeln Swimming Pools at Night. För här stämmer helt klart påståendet in. Atmosfär till tusen och en skör produktion som ger oss nostalgiska återblickar är vad som bjuds på i nya låten. Som en hymn till alla storslagna stunderna som fångar ungdomar, varma nätter och ens första kärlek. Ämnar Swimming Pools at Night ge oss bitterljuva minnesbilder. Kanske perfekt att släppa låten vid den här tiden på året med tanke på att vi lämnar sommaren bakom oss och just kan falla tillbaka på minnena. 

Talltale bjuder in rösten av Laur Elles och syntharna av Father Bobby Townsends för att maximera känslan av ett drömlikt ljudlandskap som sätter tonen för spåret. 

”Låten skrevs 2019 i Father Bobby Townsends källarstudio en regnig dag. Han började spela synth-slingan från introt och jag blev direkt påmind om en gammal favoritsynth. Snabbt kom jag på att den skulle heta Swimming Pools at Night. Laur Elle och jag tyckte att det här skulle vara ett bra namn för en låt och inom tre timmar hade  den skrivits och spelats in. ”

Talltale

Som en av Kanadas mest lovande låtskrivare och därtill väletablerad i Tokyo håller vi ögonen på Talltale.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.